Unknown Snap

Det händer inte ofta men det händer och jag tror att det händer dig med. Kan vara kul men det kan nog också vara lite scary.

Det jag pratar om är vad jag kallar Unknown Snap. Du vet när man har råkat tagit kort med mobilen men inte vetat om det. Jag upptäckte att jag gjort det när jag gick igenom mina bilder för att hitta mina bilder till inläggen i bloggen. Nu var inte min sista Unknown Snap så himla scary men det avslöjar ju en hel del om vad man höll på med just i den stunden som kameran bara råkade ta ett kort.

I mitt senaste fall av Unknown Snap så visade sig detta

unknown-snap

Så vad säger den här bilden mig? Ni kan kanske lista ut att det har med jul att göra men mer än så säger nog inte bilden. Jag ska förklara vad jag gjorde just där och då.

Jag har väl precis lyft telefonen från bordet och råkat ta detta kort. Det här kortet är taget på jobbet, mer precis i utställningen på jobbet där jag, då kortet togs, är i full färd med att julpynta utställningen inför kommande säsong. Det är något jag börjar med i september ungefär. När jag är färdig med rensning av gammalt, beställt nyheter och prover på julklappar.

När allt är upplockat så är det dags att sätta det i sin rätta miljö. Den här tiden på året väljer vi ut julklappar, det gör vi i och för sig redan när sensommaren värmer i augusti. Man ligger liksom nästan 6 månader före aktuell period.

Det är alltså så här det ser ut när jag är i full färd med att julskylta på jobbet. Dekoratörs delen i mitt blandade jobb.

Säkert jätte roligt för dig att ta del av, ett bord med julkulor, papper och kataloger. Oerhört inspirerande men jag tycker att det är roligt när en bild visar det omedvetna (annat än ett tomt golv och ett par lår sittandes i bilden, som oftast är det som fastnar på Unknown Snaps). Annars är ju alla andra kort medvetet tagna. Man vet vad som kommer att visas på bilden, man vet att man kan flytta sig två steg åt höger så att inte tvätt högen kommer med på bilden, man kan göra en medveten duckface och blir den inte bra så kan man i dagens läge ta 20 kort till så att allt blir rätt. Man kan dessutom idag redigera så himla många bilder, om man orkar göra det.

Nä, fler Unknown Snaps hoppas vi på 😉

Vad säger du?