Var i helvete är vi på väg?

Ursäkta rubriken men nu börjar jag reagera ordentligt. Mitt tålamod kan vara långt men det går till en gräns.

Behöver jag säga mer än Lisa och Trollhättan? Ja, det behöver jag!

I måndags lämnar jag Ängla på skolan och möts av två polisbilar som barrikerar större delen av skolgården. Ängla blir direkt orolig med tanke på vad hon precis hört om Trollhättan. Jag känner en viss oro men i min goda tro så kanske det bara är en krossad ruta eller liknande. Vi bor ju ändå i vårt trygga land, som jag vuxit upp i, eller? Har vi varit bortskämda med att få springa fritt ute, ha en öppen skola där nians kille med körkort var läskigaste som kunde befinna sig i närheten av skolan?

Jag väljer att följa med Ängla in för att kontrollera om jag verkligen vågar lämna henne, jag vill ha kött på benen. Det visar sig vara en man, för de flesta barnen en bekant man dessutom, som har gått lös på expeditionen och slagit sönder den. Uppfört sig hotfullt och betett sig allmänt aggressivt. Det hela var ju över när vi kom och mannen var placerad i en av polisbilarna. Mannen ska enligt tidningar och andra närvarande ha varit narkotika påverkad.

Jag lämnar mitt barn i skolan. Är jag helt dum i huvudet?! Lever trygga Sverige kvar i mitt sinne trots det jag hör på tv och läser? Eller börjar det helt enkelt bli vardagsmat att detta händer på allmänna platser?

Vart är vårt land på väg och vad lämnar vi efter oss till våra barn?

Dagen efter så är skolan låst, endast en dörr är öppen. Kommer det att sluta med att man får lämna barnen utanför skolan efter att man har blivit kroppsvisiterad för att de ska få lärdom? Ska barnen behöva vara inlåsta för att vara så skyddade som möjligt?

Jag citerar något jag fick höra: “Var är mitt Sverige?” Vart är det land som en gång var så tryggt? När jag var liten råkade jag ut för några riktigt obehagliga situationer, det kunde hända då med men idag är det dagligen och det blir bara värre.

När ska någon med makt göra något? När ska svensk regering och lagstiftning sluta vara mesar och agera med hårdhandskarna? Sluta mjäka och gör vårt land tryggt igen. Från alla puckon.

Det här har ingenting med rasism att göra för det jag pratar om är man över lag. Det finns faktiskt Svenska puckon också, bevisligen.

Jag lär mina barn att man får konsekvenser av en oacceptabel handling, såsom utegångsförbud eller innestående månadspeng eller dylikt. Men varför lär jag mina barn detta när det går personer som skadar andra personen fria? Varför får inte de konsekvenser som är rimligt för den skada de faktiskt gör?

I Änglas fall så är skolan numer otrygg men hon förlitar sig på att om mamma lämnar är det tryggt och jag…jag förlitar mig på samhällets rättssystem. Har gjort hittills i alla fall.

Vad säger du?