10 år

Igår fyllde min minsting hela 10 år. Tänk vad tiden går fort.

För 10 år sedan hade hon bråttom ut, då hon egentligen var beräknad 2 April. Inte fort nog heller, förlossningen tog 1 1/2 timme och var suverän på alla sätt. Lite komplikationer efteråt men som snabbt vände till det bättre.

Då vägde hon 2800 gram och var 46cm lång. Idag använder hon mina skor i storlek 36-37.

Vi visste redan innan hon föddes att hon skulle heta Ängla Madicken, tur att det var en tjej tänker jag. Men visst har vi haft lite ånger till att inte ha lagt till namnet Vilda, då hon varit mer vild och vågad än en ängel. Madicken fick stå för den vilda och uppfinningsrika delen.

Igår blev hon som sagt 10 år och fick örhängen, en ring, en likadan stalltröja som hon gav stallvärdarna, en hel del grejer av storasyster Erika som rensat sina ridsaker samt ett ridläger från oss och farföräldrarna. Lyckligare donna får man leta efter. Som grädde på moset så kom vår granne ner med en stor skumpa (i barnvänligt format såklart) samt en ska choklad.

Han har känt Ängla sedan hon låg i min mage, en granne utan dess like. Hon har under årens lopp adopterat honom som sin morfar, kanske i brist på morföräldrar. Det har gjort att de har kommit oerhört nära. Vi har dessutom honom att tacka enormt för den tiden jag var dålig. Han fanns där i alla väder, för oss alla. Han var barnvakt om jag behövde åka in på natten, han körde mig till undersökningar när Lelle försökte hålla ihop ekonomin och mycket annat. En betydelsefull granne och vän för oss. Och han har lagt Änglas födelsedag som ett stort Kom Ihåg! hos sig själv.

En glad 10-åring hade vi här hemma igår!

Ängla-10

 

Vad säger du?