Akut tandvård & Guldstjärna till Donken

Lelle hade tandvärk i helgen så jag och Ängla passade på att göra Uppsala osäkert. Vi fick en stund på tu-man-hand bara hon och jag efter att vi blivit av med en Pokémon-jagande-50-åring-i-form-av-Lennart som var tvungen att gå tillbaka till tandläkarens väntrum. Tittade i butiker, reflekterade över omgivningen och tog en lunch på Donken.

Jag väljer ju helst bort all snabbmat men jag måste faktiskt ge McDonalds en stor guldstjärna för sin innehållsförteckning och eventuella allergiframkallande ingredienser i sina måltider.

Bakom reklamen som läggs på brickan så hittar du en översikt över allt som deras produkter innehåller i form av ev. gluten, mjölkprotein osv. Du ser även energivärde i respektive produkt om man är intresserad av sådant. Jag hoppas verkligen att den innehållsförteckningen är kvar för att stanna.

Varsågod Donken, lite gratis reklam för en oerhört behövlig och underlättande lösning som underlättar för alla allergiker på ett eller annat sätt. Även för era medarbetare som inte är så insatta i sådant, det gör att de faktiskt kan rekommendera andra produkter. En lösning som kommer generera i pengar och nöjda kunder. Det är vad vi kallar marknadsföring. Personalen måste dock bara använda den mer flitigt, hade jag inte frågat om innehållet så hade nog varken jag eller hon i kassan vänt på papperet som kastas upp på brickan av ren rutin.

Nu får ni ta steget längre, alternativa glassorter för mjölkproteinallergiker.

Ni som är på McDonalds i sommar, vänd på papperet!

Förmedla gärna vad du tyckte om den lösningen när du sett den.

Ängla-glass

 

Ängla-glass1

 

Vad säger du?