Bankkort & lackning

Min Lennart, eller kanske mer Allas vår Lennart…

Min kära sambo har en förmåga att göra klumpiga saker. Såsom att diska diskmaskinen med handdiskmedel, på seriös väg att köpa 3cm gräs eller diska hela kaffebryggaren med kontakt och allt i diskmaskinen. Det är bara få av många saker som vi nära och kära aldrig kommer att glömma. Han har och får oss att skratta ganska ofta.

På Facebook har jag för länge sedan startat “Veckans Lennart” som jag också kört i bloggen ett par gånger. Nu är det dags igen.

Lennart är i affären och ska betala sina inköp när kortet tre gånger inte medges, han klagar till kassörskan att det måste vara frugan som tömt kontot (inte jätte troligt om man känner oss) men det var det ända han kunde relatera problemet till. När jag kommer hem så deppar Lennart över att det inte finns några pengar på kontot medan jag lugnt svara honom: “Men hjärtat, du har använt det gamla kortet, vi har ju fått nya”

Nu vänder deppigheten till skam och han ser framför sig kassörskan som skrattar gott och återigen talar om för Lennart att jag, Karolina, allt inte skulle göra så. När till och med kassörskan i affären försvarar mig i min frånvaro…det gillar jag.

Inte nog med det så rullar jag in i min Pumpa på parkeringen och får syn på det här:

Papp-bil

Pumpan & Gråsuggan.

Jag ringer till Lelle från bilen och ber honom kontrollera hur många pappkassar vi har hemma för att Ängla ska samla toarullar till skolan. (Dåligt påhitt, jag vet men det var det första jag kom på att hon kunde samla mycket av och det är ju inte helt ovanligt att skolan kräver in dessa smarta natur papp med jämna mellanrum). 
“Jag har använt 5-6st idag”, svarar han ärligt men jag hör hur han plötsligt fått ett problem att lösa.
“Det kan inte vara så att du har klätt in Gråsuggan i pappåsar?”

Lennart Lackar Gråsuggan. Gråsuggan är den bil Lelle fått för att han har totalförbud att köra verktyg i min Pumpa 🙂

Alla får sig ett gott skratt när han är närvarande och det är så himla roligt att driva med honom. Jag börjar faktiskt tro att humor är den hemliga ingrediensen i alla relationer.

Vad tror du?

Vad säger du?