Eksem och mys

Igår var en lugn dag till skillnad mot lördagen.

I lördags så var vi ju hos optikern med Ängla, sen skulle hon shoppa outfit för kvällen. Efter lunchen begav vi oss till hennes ridning och på kvällen hade hon tjejmiddag hos en kompis.

Vad hände? När blev min skrutta så stor att man hänger på tjejmiddag? Allt är dessutom så viktigt nu till skillnad mot förr. Förr kunde hon ta på sig alla färger och mönster i en salig blandning och struntade fullt i hur hon klädde sig. Idag är det ett dagligt problem att hitta en outfit. Varje morgon river hon runt i mina lådor och skapar kaos innan hon hittar det hon känner för. Det mesta är fortfarande för stort men eftersom jag 2014 hade XS i kläder så finns det en del kvar. Min garderob har nog alla storlekar och jag känner att det är dags att ta tag i en rensning. Eller så låter jag Lelle tvätta bara.

I går morse insåg jag att han tvättat min ljusrosa, stickade tröja med gosig hög krage. I 40 grader. Vem tvättar en stickad tröja i 40 grader??
Det gjorde att Änglas garderob utökades med ännu en tröja.

Har man inte en dotter som rensar ens lådor så har man en karl som krymper grejerna. Behöver ett presentkort på Miinto.se tror jag.

Igår, söndag, var i alla fall lugn. Jag avverkade filmen The Intern, som faktiskt var väldigt fin. Rekommenderar!

Sen var det sedvanliga uppgifter på agendan. Betala räkningarna, vattna blommor, måla naglar, yoga osv.

Jag har dessutom påbörjat en test på mig själv. Vi har ju psoriasis i släkten och jag har enligt läkaren bara eksem men det är helt klart värt att testa. Jag har nämligen fått utslag på armbågen (en vanligt förekommande plats för psoriasis).

eksemSom ser ut så här, inte alls i närheten av syrrans men det kliar något groteskt. Jag har tagit 1 del äppelcidervinäger och 1 del vatten. Gnuggat med en pad och väntat en halvtimme innan jag tvättat bort det. Ska tydligen balansera PH-värdet i huden, vilket låter logiskt. Mer logiskt än all behandling som syrran har genomgått och riskerar nu cellgifter som sista chans. Nej, jag tänker prova allt jag 🙂

Innan det blev Ängla-mys. Vi skulle egentligen se en film tillsammans (i hennes smak) men hon fastnad på snapchat med sin kusin. Själv grottade jag ner mig i inspiration på Pinterest.

Dags att avsätta tid för Oliwer den kommande tiden.

Ängla-mys

Vad säger du?