En förälders huvudbry

Tidigare så skrev jag om att Ängla har sina små utvecklingsfaser, jag tror det är en lång fas.

Nog för att hon sminkar sig ibland, låt gå så länge det inte blir något fokus på make up dagligen. Men när hon i morse frågade om hon fick låna mina klackskor….vart ställer man sig i den frågan?
Det är i dessa fall det faktiskt är negativt att ha nästan samma storlek på fötterna som sin 8-åriga dotter 😛

Väg för och nackdelar fort nu, hon väntar ju på ett svar i dörren….
Ja, hur tänker jag nu? Jag vill inte att hon börjar använda klackskor än. Jag vill inte att hon får problem med ryggen eller stukar fötterna. Samtidigt så måste hon få prova. Jag föregår ju med det exemplet. Hur illa kan det va?
Okej, om jag har regler kring det så får hon det idag.

Du måste ha dina gympa skor på dig när det är rast, bara ha klackskorna till och från skolan. Med en förklaring om varför jag anser att det inte är bra att leka i dem.

Hon köpte det och gick till skolan. Hur gör man i denna fråga? Jag har ju bara haft Oliwer tidigare och då var ju varken smink och klackskor en fråga att förhålla sig till. Erika (Lelles yngsta) ville dock ha pumps vid 13 års ålder och då sade jag nej, rakt och blankt nej. Det är ju skillnad på klackar och klackar också. Det är även skillnad på barnens mognad. Det är även skillnad på outfit till.

Jag bestämde mig för att följa min magkänsla och inte gräva så djupt som att jämföra imorse. Jag kanske bara har svårt att anpassa mig till att min lilla börjar utvecklas och bli större??

20140917_073130

 

Vad säger du?