Endokrinologen & PMS

Idag var jag inbokad hos endokrinologen som jag berättade om tidigare. Lelle var självklart med mig, han kan ju beskriva på ett det sättet bara en nära utomstående kan.

Läkaren lyssnade och lät oss prata men jag tror att både jag och Lelle är vana vid att man är tidspressad när det gäller läkare, vi får korta ner nästan två år inom loppet av 30 minuter, det är ett långt besök. Det är tyvärr mycket som missas under den tiden samt att det är saker man kommer på i efterhand att man glömt ta upp. Så är det varje gång, hur förberedd man än må vara.

Jag tror att han lyssnade, det är ju en lömsk sjukdom med många olika symptom så självklart måste det vara svårt att få en snabb sjukdomsbild relaterat till en sjukdom. Helst när proverna inte visat något jätte tydligt (för en läkare).

Han ville i alla fall komplettera flertal prover, några jag inte uppfattade, då han bröt på amerikanska. Det jag förstod var att det skulle kompletteras flera hormonprover av olika slag, fler än dem jag redan tagit.

Jag bokade in en återbesökstid och väntar nu i några veckor innan jag ska tillbaka.

 

Jag har ju dessutom den hårda perioden i månaden, PMDS perioden. Utmattad och orkeslös kombinerat med förhöjd temp och influensa-känsla. Samtidigt som jag har lite ont i halsen, då och då.

Tack och lov för en förstående karl, annars hade det varit ännu tuffare. Jag vill bara ligga ner och blunda.

Allt det här hänger ju ihop med min sjukdomsbild, det är bara värre ibland.

Vad säger du?