Finn Fem Fel

Var tvungen att springa runt i hemmet imorse för att skapa en roligare lek åt min kära hälft.

wpid-sketch-1416567764136.jpg       DSC_0263

Vi är just nu i en diskussion om vem som ska ta hand om diskmaskinen. Det ÄR och har alltid varit hans uppgift. Min är tvätten.

Plötsligt vill han att jag tar över även den sysslan…kommer inte ske. Någon gång ibland kanske, när jag känner för att vara extra snäll 😉 Vilket jag måste redogöra, tydligen mer än muntligt, så nu har det blivit en pedagogisk fråga för att visa vart skåpet ska stå och för att få honom att förstå. Så imorse tog jag bilder och lät det hela bli mer på ett barns nivå. Jag började med vardagsrummet där han släppt lite grejer och lättat från fartyget, skickade ett mess med texten: “Finn Fem Fel” och till svar får jag: ” Ängla har bytt plats”. Eftersom jag känner min kära karl utan och innan så inser jag nu att han börjar förstå och det börjar sjunka in.

DSC_0260

Sen gick jag vidare till köket och det stora ämnet under nutid: Diskmaskinen. Tog kort och skickade med texten: “Nu har jag gjort ditt jobb, se till att det inte händer igen”. Inget svar på den, vilket innebär att han nu förstår.

För någon månad sedan var det stora ämnet: KILLARNAS TOALETT. Jag avskyr bromspår i toan, inte bara för min skull utan för dem stackars gästerna som kanske impulsivt dyker upp under dagarna och automatiskt ser “den lilla toaletten” (som vi kallar den) som gästtoalett. Vi tjejer håller oss till den stora (badrummet) och där är det minsann inga bromsspår om inte Ängla tagit fram sin manliga sida lite då och då.  Jag väljer att bespara er bilden jag i pedagogiskt syfte tog då 😀

Det krävdes massa klagande och till slut bild. Sen fick jag även dra till med att Nina inte tycker att det är så trevligt hon heller när hon går in där. Det bet på Lelle 🙂

Vi har aldrig haft dem här “problemen” (inte för att det är något stort gräl-problem, bara jävligt irriterande) men det är faktiskt något som säger en hel del. Jag går inte hemma på eftermiddagarna och pillar mig i naveln, jag sitter faktiskt i telefonsamtal, skollappar, rehabiliteringsplaner, skolmöten, rehabiliteringsmöten och aktiviteter samt VILA (vilket är ett måste och försök göra det när chokladränder, strumpor, soffkuddar och annat stör en vart man än tittar. Hade det varit förr så hade jag aldrig kunnat blunda eller strunta i det som jag gör nu. Perfektionisten i mig hade städat hela jäkla rummet om något låg fel. Ohälsosamt värre). Idag tar vi upp dessa ämnen med en massa humor (och bakomliggande irritation, annars hade vi aldrig behövt ta upp ämnet) och pedagogik från min sida. Om han inte förstår vad det är jag säger så måste jag visa honom vad det är jag menar!

Har ni sådan här problem med era “vuxna” karlar??

3 Comments

  1. Schysst sis att dra in mig i det hela 😉 Han får väl sköta sig då jag hotat med att vi ska fika vi 3 med din L i mitten….. Lovely?

Vad säger du?