Första advent

Nu var den här, första advent. I väntan på julen. Jag känner faktiskt att en liten julkänsla kryper sig på mig nu, eller snarare myskänsla. Det är det jag förknippar med advent och julen så ingen är gladare än jag att den behagar smyga sig på.

Det är nog för att jag igår, mellan alla andra upptåg, bytte gardiner och fick upp fönsterpyntet inför advent.

Det visade sig dock att Lelle haft sönder en av mina lysande glaskulor som brukar hänga i vardagsrumsfönstret, han har dessutom hållit tyst om det i en hel vecka. Han visste vad som komma skulle…

Jag börjar riva i julkartongerna och finner denna trasiga glaskula…. LELLE!!! Jag kliver in på toaletten där han befinner sig efter duschen och hittar honom med nedsänkt huvud och ett kvävande skratt. Jag ser att han skäms, oerhört. Att han vetat vad som komma skulle och han avslöjare med hela kroppen att han vet vad han gjort.

Du är skyldig mig en glaskula! Nu åker vi!

Det var det enda jag behövde säga innan han snällt och timid satte sig på passagerarsidan i bilen med riktning till varuhuset i närliggande kommun.

Han har varit med om det här förut. Han vet hur rädd jag är om mina saker och han vet att det är replacement som gäller när han har orsakat skada på det jag håller kärt.

Så mitt i förberedelserna av julpyntning så inhandlar vi nya fönsterdekorationer. Inget planerat, bara impuls. Ett måste.

Tillbaka hem och byta gardiner och hänga upp grejer i någon timme, självklart med syster i luren. Det gör alla tråkiga måste mycket roligare. Klart bättre än en julskiva i bakgrunden. Humor, jag älskar humor.

Jul-vardagsrumsfönsterEn ljuskrans i vardagsrumsfönstret lyser upp mina grönsaker

Vips, så hade tiden passerat och det var dags att byta om för Änglas ridning. Iväg till ridklubben och se henne stråla och göra framsteg. Några timmar senare hade vi även fått i oss middag innan jag kunde fortsätta.

Passade även på att återbruka ljusslingan som suttit i den trasiga glaskulan, helt klart nöjd.

ÅterbrukEn lysande flaska i hallen, en liten fin ljuskälla.

Nu är det mysfaktor på hög nivå och det finns inget så mysigt som att komma upp till dunkla ljuskällor en mörk morgon.

Idag är det första advent och mysfaktorn börjar infinna sig.

Vad säger du?