Glasögon

Nu var det länge sedan jag bloggade igen, det har varit fullt upp. Det visar sig vad jag har haft för mig i kommande inlägg.

Jag har vetat i ca. 1 år att jag måste köpa nya glasögon, eftersom min syn försämrats men det var ingen panik eftersom jag klarade mig med dem glasögon jag hade.

Nu insåg jag att ena glaset fått en mini spricka i hörnet, som knappt syntes….tills jag insåg att glaset inom kort skulle trilla ut och jag skulle bli blind och se allmänt konstig ut om jag saknade det. Så det var bara till att promenera till Mr. Optiker.

Väl där så beslutade han att bjuda mig på en snabb synundersökning eftersom det var 1 år sedan sist, så att jag verkligen fick rätt styrka. Och ja, självklart hade det försämrats. Börjar ju skarpt fundera på om jag åldras i förtid. Inte nog med att jag har brytningsfel så har jag även den åldersrelaterade synnedsättningen. Som kommer efter 40. Jag har långt kvar till 40 (ja, i min värld är 3 år lång tid….ibland)

Så det var bara att bita i det sura äpplet och försöka hitta ett par bågar. Det är ju som att klä på en elefant ballerinakjol.

Jag hade Sis med mig, som var upp en vecka (en av anledningarna till bloggtorka), som skulle hjälpa mig att välja. Lätt att välja med någon som aldrig tar något seriöst!! Nu sitter jag här med mina kärringbrillor i 70-tals stuk.

Nej, jag gillar dem faktiskt. Har lite svårt att vänja mig bara. Ibland gillar jag dem och ibland inte. Jag gillar dock märket, vikten och designen på dem. Det är väl facet som dem sitter på som inte passar brillorna.

Glasögon

 

Gasögon1

Glasögon

Vad tycker ni?

Sivs-glasögon

Eller så kanske jag skulle valt svärmor Sivs allra första glasögon? Som vi alla passade på att prova när vi var på besök.

Sivs-glasögon1Sivs-glasögon2

Sis passar lika bra i dem som jag 🙂

Sivs-glasögon3

Thea passade verkligen i dem…..jag är helt seriös nu.

Sivs-glasögon4

Ängla fick också ett lite mer seriöst intryck.

Slutsats: Vi vuxna mammor är allt annat än seriösa 😀

Sis-i-ögon

Du ska alltid vara värst Sis!!

2 Comments

  1. Visst är mina glasögon hemska, men ändå så var man bara glad över att få dem så att man såg något

Vad säger du?