Mitt 2014

Mitt-2014

Ett helvetes år!

Alla som känner mig, träffat mig eller umgåtts med mig genom detta år vet vilket helvete jag har genomgått, hur jag har kämpat och faktiskt tagit mig upp på fötter igen. Själv! Med stöd av min underbara familj, mitt hjärta och mina underbara barn. Tack för att ni finns i mitt liv.

Jag vill aldrig mer återvända till 2014 i den bemärkelsen av smärta både fysiskt och psykiskt som näringsbristen och hormonobalansen skapade. Jag kan dock inte bara klaga. Ur motgång föds framgång och med det vill jag säga att jag har lärt mig så otroligt mycket om hälsa. Något jag fullkomligt sket i tidigare, visste inte hur stor skada det kunde göra. Min kropp påtvingade mig den lärdomen, jag tog mig igenom helvetet och nu är det jag som ska skörda det goda 😉 På ett helt annat sätt. Men bara för att det här året tar slut så betyder det inte att jag är klar, jag fortsätter. Det har blivit en livsstil som kommer att utvecklas.

Det leder mig till nästa rubrik:

Vänner – Nya & Gamla samt Barnen – Utveckling och framsteg

Jag har under det här året även fått inse att de människor jag trodde skulle finnas för att hjälpa inte alls gjorde det medan helt nya och främmande personer sträckte ut sin hand och visade mig att det finns mer omtanke än man känner till, man måste bara våga ta emot den omtanken och samtidigt acceptera att det man trodde inte riktigt stämde.

Det finns de som helt lämnat min krets och det finns de som ersatt dem tomma platserna, men med så mycket mer värme och omtanke. Det finns de som jag är oerhört besviken på och det finns de som jag inte lägger min energi på men som måste finnas kvar i mitt liv, just nu. Det finns dock de som får mitt allt, både av tacksamhet men mest av kärlek. En unik vänskap finns i mitt hjärta och den som förtjänar den får också höra det.

Vad det gäller de som jag framför allt vill tacka för 2014 är:

Lelle – Dig tackar jag för varje dag vi har haft och har tillsammans, det är vi och jag känner det ända in i hjärteroten med en kärlek, vänskap, ärlighet och tillit som jag inte skulle byta ut mot något.

Skansen11

Ängla – För att du suttit vid mammas sida när jag kämpade för att hålla kvar. När du torkade mina tårar och fick mig att hålla kvar vid den kärlek du ger mig och det behov du har av mig och den kärlek du känner för mig som du dagligen uttrycker. Finns inget jag älskar så högt som dig och din bror.

DSC_0650

Oliwer – För den förståelse, den utveckling du har gjort genom att visa att du står för det du gör och är i alla situationer. Du står upp för dig mot vänner och familj, säger det du känner och talar om vad du tycker. Klassens debattör blir man inte för intet. Jag är stolt över att du gör precis som du vill, i den rätta bemärkelsen att du pluggar, höjer dina betyg, brinner för din bandy och fortfarande kramas med mig (trots att du nu har haft ett år som tonåring). Ingen har gett mig sådan livskraft och glädje som du. Du är mitt mirakel.

wpid-dsc_0674.jpg

Sis – Vad vore mitt liv utan dig? Den humor vi delar, finns det ingen annan som kan dela. De jobbiga stunder vi hållit varandra i famnen och dem tårar vi delar, tillsammans. Vi gråter, skrattar, uppskattar, fantiserar, filosoferar, utvecklas och diskuterar tillsammans. Jag är så oerhört tacksam för att du tog dig tiden, kraften och orken att hålla mig uppe under den svåraste perioden jag hade. Du släppte allt, för mig! Jag finns alltid här för dig. Älskar dig långt in i själen. Att våra avkommor är som vi gör att jag inte är ett dugg orolig för att vi och vårt sätt inte kommer att leva vidare när vi är klara, de tar vid och de gör det med bravur. Världen behöver sådana som oss 😀

wpid-img_191940017158070.jpeg wpid-img_191837666814619.jpeg wpid-img_191793870563543.jpeg wpid-screenshot_2014-09-04-16-25-10.png

Jussi – För att du som granne visade mig att det inte bara är en granne ovanför utan en varm själ som gör det som alla människor bör, räcka ut sin hand och visa sin omtanke när det är svårt men sedan även dela en kaffe, skratt och högtider genom små omtänksamma gester. För mig är du inte längre bara en granne, du är oerhört betydelsefull för oss alla.

Carolina – Vi har delat många dagar det här året. Vi har alltid en ömsesidig förståelse för vår vardag, den unika vardag precis som den är. Vi kan dock alltid ringa varandra och ta upp saker oavsett om det går en tid. Det är vänskap och du har min! Jag önskar dig all framgång, i det som just nu råder i din unika vardag, under 2015

Nina – Vem hade kunnat tro att den grannen som ser min altan från sin balkong var en person som många tog fel på. Antingen hälsar de på dig för att de tror att du är jag eller så tas du förgivet som min syster. Det är inte vanligt att en person med likhet i det yttre också skulle komma att vara en sådan likhet med mig till det inre. Jag är glad att det här året gav mig din vänskap och jag är ledsen för att Röda Faran blev fotograferad 😉
Jag uppskattar ditt vänliga hjärta och lider med ditt sargade hjärta. Jag trivs med att man inte alltid behöver vara på topp men att vi har varandra när tillfälle ges. Vad vore en kaffe och soffhäng utan dig? Ditt sargade hjärta lagar vi och jag vet att 2015 ger dig en helt annan nivå på kärlek 😉

Screenshot_2014-12-07-05-41-02

Har jag glömt någon som verkligen visat sig finnas där?

Ja, Matti och Vera – Kan ni så finns ni, kan vi så finns vi. Hinner vi så ses vi och då gör vi det med trivsel. jag uppskattar er.

Någon annan? Är det någon som tar illa vid sig så kanske det ligger något i det eller så har mitt minne svikit mig och då ber jag om ursäkt. Något du vill fråga så fråga gärna. Det innebär nog inte att jag inte uppskattar er utan att det kanske inte visades något extra när det behövdes som mest.

Hälsa – En mängd ny kunskap

Jag försöker hela tiden samla min kunskap men jag har nog inte fått med allt men det kommer. Under kategorin Hälsa på www.uniqe.se hittar ni massor med användbar info.

Bussen – En fridfull stuga på hjul

Det blev ett infall. Vem går och köper en 13 meter lång buss när man mår skit? Jag! Vad hade jag att förlora? Det visade sig att jag vann. Hela familjen älskar den där bussen. Den tog oss från en kämpig vardag till varma dagar med underbara utsikter genom mellan-Sverige. Den gav mig frid och den gav mig möjlighet till lugn. Den gav Lelle ett pyssel och Ängla en frizon. Oliwer är inte lika entusiastisk dock men börjar vänja sig.

67:an

67:an

Mina mål under 2015

Jag ser på 2015 med förväntan, förhoppning, spänning och pirr i magen. Nya utmaningar men så många fler positiva än 2014. Det här året ska bli mitt år på alla plan! Vad kommer 2015 att ge?

Jag återkommer nog med mer specifika mål i början av året.

Vad vill ni se på UNIQE under nästa år?

Jag glömde en stor sak för 2014! UNIQE slog upp portarna och vi är än så länge 3 bloggare. Skulle du vilja blogga hos UNIQE? Maila ditt intresse till: info@uniqe.se

Nu vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År och tacka er för de dagar ni delat med mig. Ses 2015!

 

One Comment

  1. Underbara, älskade vän, syster (jag adopterar dig, L, Ä o O) min nya men ack så sanna vän. Jag är glad att du lyckades fixa premiärfoto på röda faran

Vad säger du?