Jag misstog mig

Det gjorde jag faktiskt när jag tog Ängla till optikern. Jag trodde hon hade ypperlig syn men som ni redan vet så misstog jag mig.
Det väcker en eftertanke som kan relateras till de flesta plan. Nu hade ju Ängla klagat på huvudvärk någon enstaka gång och att hon sett röda prickar när hon läste men det kan ju faktiskt vara så att ett barn som inte ser ordentligt agerar med att inte verka koncentrerad, gör dåligt i från sig i skolan m.m.
Dessa barn måste oftast gå till en massa olika instanser innan de hamnar hos optikern och kanske inte alls har ADHD eller någon annan diagnos som felaktigt kan ställas. Jag säger inte att alla med ADHD egentligen har synfel men det kan vara en bra instans att utesluta innan en större utredning görs.

Igår kom i alla fall ett samtal från en lycklig Ängla när jag satt på jobbet. Hon hade hämtat ut sina glasögon tillsammans med pappa. När jag kom hem var det någon som både kände sig fin och äldre. Någon som vårdade sina glasögon som en ömtålig fågel. Så fin!

Ängla-glasögon1

Ängla-glasögon

Hon är lite orolig för skolan, en känsla som ett barn inte ska behöva ha egentligen. Så ser ju dock vårt utseendefixerade samhälle ut. Barn kan vara oerhört elaka av ren avundsjuka.

Jag hoppas det går bra idag!

2 Comments

  1. Hälsa till henne att hon är jättefin i sina glasögon. Dom är mycket mycket mycket finare än de jag hade när jag var barn.

Vad säger du?