Läskiga barn

Dessa två bästa vänner gör allt tillsammans. De skrattar, gråter, bråkar och busar men de vet ändå att den andra finns där.

Idag har vi haft matkrig tillsammans med tjejerna. Det är något vi gör då och då, inte bara för att det är roligt utan även ur pedagogisk synvinkel.
Barnen blir först osäkra. “Är det här okej?”, ser man att de tänker.
När de läst av läget kommer vi till modet. “Vågar jag kasta?” När de väl vågar inväntas reaktionen. “Blir någon arg?” När alla reagerar positivt kommer de underbart kittlande skratten, långt nere från magen. Underbart!!

Detta sker under kontrollerade former!

Så vad lär sig barnen? Våga chansa, om man inte vågar försöka kan man gå miste om något roligt. Gemenskap, humor, lek och en massa annat.

Allt inom pedagogik är en vågskål. Det här uppmuntrar till att gå över gränser i vardagens skötsamma måltid. Det säger inte att man får gå ut och snatta, sen tycka att man har vågat. Det är alltså viktigt att informera barn om vad man får och inte får göra men att vissa saker inte alltid behöver vara så strikt tråkiga. Man behöver inte alltid sköta sig så länge det är under kontrollerade former 👍

När vi ändå lekte så tog vi med tjejerna på Bus eller Godis.

image

Se en hel dag ut barnens perspektiv 👍

Postat med mobilen

Vad säger du?