Lika romantisk som ett kylskåp

Det är vad jag är. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag är en kass romantiker.

I fredags efter lunch anländer Lelle och Ängla till mitt jobb, med sig har de ett blomsterpaket, två godispåsar och ett kort som inbjöd mig till thai middag. Allt för att underlätta de sista dagarna i PMS:en (för att jag såg så ledsen ut på lunchen). Jag var inte ledsen men han är väl medveten om hur tufft det kan vara att bita ihop med några extra kilo vätska, trötthet och influensakänsla.

Vilken gullig tanke, verkligen!

Så varför var det något i mig som sa att det var lite överflödigt? Jo, den tragiska o-romantikern i mig. Jag hade blivit gladare om han hade tvättat Pumpan eller lagat mina “kärleks-ringar” som gått sönder. Lagt pengarna på bättre och mer hållbart än blommor.

Misstolka mig inte. Otacksam – Nej, absolut inte. Jag är tacksam för att han visar mig sin kärlek och tänkt på mig. Oromantisk – Ja, absolut. Kleta blommor i ansiktet på mig får mig att bli mer ekonomisk och mer praktisk.

Jag ser det mer som kärlek när det luktar gott på fredags lunchen för att han tagit veckans städning som man kämpat för inte ska inträffa men som av någon tidsbrist ändå får hemmet att bli kaotiskt. När han vikt tvätten för att jag inte hunnit eller orkat komma till den punkten på listan. När min bil är ren och varm, fylld med fräsch olja. Då vet jag att han visar kärlek och omtanke.

Hade kortet innehållit en veckas lagad mat eller ett städföretag en gång i veckan så hade jag jublat. Man orkar och hinner inte allt, att få små saker i vardagen att bara försvinna från ens To-Do lista är kärlek för mig.

Eller ett dygn på tu-man-hand hade ju varit Lovely.

Jag hade mer än gärna haft snittblommor i hela mitt hem, de gör sig dock inte riktigt rätt bredvid tvätt högen eller den ännu inte färdiga soffan som inte fått sitt nya tyg.

Nu sitter jag här, bredvid underbara röda rosor och en doft av eukalyptus, en romantisk kärleksgest från mitt hjärta. Underbara!

Han vet ju dessutom hur jag fungerar, vilket inte alltid är positivt då han själv uttrycker det som sådant “Du är ju lika romantisk som ett kylskåp”. Han vet att jag aldrig kan ljuga och mitt ansiktsuttryck avslöjar ALLT, jämt.

Kanske är jag mer komplicerad än så. Att köpa blommor är enkelt, att tänka steget längre som att han vet att jag saknar de ringar han gett mig vid speciella tillfällen är att ha reflekterat över mina känslor.

Jag tänker köpa en kaktus till honom i veckan. Jag behöver inte tänka, den är originell och kommer att vara om han ignorerar dess behov. Jag ska testa hans väg inom romantik 🙂

Absolut inte otacksam, bara lite mer komplicerad än så 😀

20151017_104412

Vad säger du?