Lugn helg och fokus

Helgen har varit lugn. Vi har varit barnvakt åt våra vänners minsting (7 år) så Ängla har haft fullt upp hela helgen. Lördag och söndag har hon haft sällskap och de har lekt som aldrig förr.

Att ha våra vänners minsting här är vardagsmat och aldrig några problem, hon är så van att ingå som en familjemedlem då vi ofta som familjer spenderar tid tillsammans. I den mån det går. När vardagen är här så har vi båda familjer fullt upp med jobb och barnens aktiviteter. Har vi tur kan vi klämma in en fika ibland.

Bara roligt att ha T här. Igår fick vi en orkidé som tack, hade verkligen inte behövts. Jag blev dock glad för utmaningen. Trots att jag är florist i grunden så är orkidéer fortfarande min utmaning. Hur länge tror du den här blommar?

Lägger upp en bild på den senare.

Nu ligger mitt fokus på Oliwer de närmsta dagarna. Han ska till tandläkaren med sin tandläkarskräck. Den är inte nådig den och imorgon ska han få lugnande. Jag dras mitt itu av två val. Ska jag följa med honom (trots att ansvaret denna gång ligger hos pappa) och visa att jag alltid finns där för honom eller ska jag låta de sköta det här.

Jag vill ju finnas där för honom, han har själv inte svarat på om han vill ha mig där. Han är lite grinig för att jag förbjudit honom att spela bandy tills tänderna är hela. Det är av hälsoskäl, ingen bestraffning. Vilket jag har varit väldigt tydlig med. Med risk för infektion eller inflammation så riskerar man hälsan då det kan gå ner i hjärtklaffarna. Vilket jag vill undvika till varje pris. När tänderna är hela är det fritt fram att spela, det har han vetat länge.

Jag har faktiskt rådfrågat några i min omgivning ang. mina två viljor. De avråder mig att följa med. Pappa har låtit honom spela bandy senaste veckan så han har ansvaret för tänderna, det kan jag ju hålla med om. Men kommer Oliwer tro att jag inte bryr mig om jag inte finns där? Jag vet ju hur stor rädsla han har eller kommer det att gå bättre om mamma inte håller handen den här gången? Vi har ju försökt få dessa hål lagade i 1 1/2 år.

Vad tycker du?

Vad säger du?