Morbror, min morbror

För några år sedan ringde telefonen på jobbet. I andra änden presenterade sig någon vid namn Krister. “Jag är din morbror”.

Min morbror kommer jag inte ihåg, jag har bara hört talas om honom genom åren men det var som om en pusselbit bara landade på plats. Något som saknats i min värld lade sig till rätta. Jag kände honom inte, ändå lät rösten så välbekant och när vi fortsatte prata så var det som om vi pratade samma språk. Han hade liksom alltid varit en del av mitt liv men ändå inte.

Det är tack vare mormor som han ringde, inte för att mormor var den som såg till att han ringde men genom vår kontakt som jag och mormor haft så hittade han någonting som sade att han skulle ringa. Det är jag glad för.

Genom det har jag träffat mina kusiner och min moster, som även är min gudmor.

Det har varit som ett vattenfall som landade precis i den kittel som skulle fyllas. En pusselbit blev ett vattenfall av flera.

En inbjudan om att komma ut och fika hos morbror ramlade in i veckan och jag tackade hjärtligt ja till den. Egentligen skulle Sis med men fick förhinder så det blev bara jag och familjen.

Vi blev inbjudna i deras Tipi och med beundran satt jag där inne och fann ett lugn och resultatet av deras gemensamma intresse kunde jag inte annat än att beundra. De har skapat ett gemensamt liv utifrån deras gemensamma intresse och verkar ta tillvara på kvalitetstiden deras arbete ger. Tipin var hög med en öppen grillplats i centrum. Varmt ombonat med bäddar, mattor och indian detaljer gjorde att det kändes som ett hem. Jag kunde inte annat än beundras.

Morbror hade bakat en underbar paj och några timmar gjorde att vi lärde känna varandra. Våra samtal handlar mycket om känslor, det är väl det som är det viktiga i livet? Vad man känner och från min sida kommer varenda känsla från hjärtat, på gott och ont. Det är tryggt.

Ängla var väl mästerfotografen under dagen, hon hade tagit med sig min systemkamera och här är några av resultaten som skapades:

Hos-morbror Mäster fotografen Ängla

Hos-morbror1Fotograf: Ängla

Hos-morbror2Ängla

OliwerOliwer

Hos-morbror3

Morbror och Lenas ena katt

Jag

Jag

Lelle

Lelle, mitt hjärta

Lena

Lena, morbrors fru

Morbror

Morbror, min morbror

 

Vad säger du?