Ny start

Imorgon får Ängla en helt ny start, hon byter äntligen skola!!

Jag har många gånger tagit upp brister inom sjukvården men inte inom skolomsorgen. Kan vara dags! Jag vet att de har haft ämnet uppe på nyhetsmorgon om att lärare blir misshandlade osv.

Att Ängla byter skola beror på:

  • Mångfaldigt byte av lärare under hennes 3 år i skolan
  • Bristande åtgärder vid incidenter
  • Incident ex:
  • Barn kastar möbler på lärare
  • Barn stänger in andra barn i rum och uppger att de ska utföra sexuella handlingar på den de har stängt in
  • Barn skriker svordomar till lärare och klasskamrater
  • Barn hugger sina kamrater med saxar och pennor
  • Barn har självskadebeteende genom att banka huvudena i bänkar och väggar
  • Mobbing

Listan kan bli lång och vi föräldrar har verkligen kämpat för en ändring. Men när vi gjort det har alla BRA lärare och fritidspedagoger, som faktiskt talar för att detta sker, försvunnit med kort varsel. Nu senast försvann dåvarande rektorn med kort varsel.

Spiken i kistan var när en absolut oacceptabel lösning visade sig. Jag kan inte gå in närmare på det mer än att säga att varje förälder tycker eller skulle tycka att det är oacceptabelt om så i den mildaste grad.

Vi har försökt och hoppats väldigt länge och märker att Ängla mer och mer vantrivs och uttalar att hon inte får den hjälp hon vill ha på lektionerna i skolan, eller arbetsro för den delen. Hon har själv vid tillfällen tagit upp problem med både lärare och dåvarande rektor, utan att man tagit hennes ord på allvar.

Vi och Ängla vill att hon ska lära sig det hon vill och behöver, därför tog vi saken i egna händer. Ingen blev gladare än Ängla när pappa knögglade ihop läxan och sa nu struntar vi i det här, du börjar nya skolan redan på måndag. Hon tjöt av glädje och det gav oss ännu mer garanti på att vi gjort det rätta. Hon har varit delaktig i detta beslut och val under en längre tid och längtar nu till nya lugna skolan där hon kan få känna sig trygg och få studera.

Men det är väldigt konstigt att ingen gör en drastiskt förändring när man sitter på sina positioner som faktiskt kan och ska ge förändring. Det är våra barn det handlar om.

Sen ska jag inte bara klaga på skolledning och översittande beslutstagare, det ligger faktiskt en hel del hos föräldrarna också. Jag har barn med lindrig ADD och drag mot ADHD (vill inte utreda) så jag vet vad som krävs av mig som förälder för att de ska må som allra bäst och få “inlärningsrummet” att bli mottagligt. Jag vet också att där ingår regler, rutiner, struktur, berömmelse och konsekvenser som enorma grundstenar för att deras vardag ska vara så lugn och harmonisk som möjligt.

Det är inte svårare än att man, ett situationsexempel) har en mattid och den passar man, där äter man tillsammans och plockar bort efter sig. Man får då berömmelse för att man passat tiden och stoppat in sina saker i diskmaskinen. Skulle det nu visa sig att barnet inte passar tiden eller (mot förmodan hemma hos oss i alla fall) kastar tallriken i golvet så måste det bli en konsekvens för att barnet inte ska göra det igen. Får man surfa eller gå ut efter något sådant så har man som förälder belönat ett dåligt och respektlöst handlande från barnets sida. Får man istället ingen surf eller utegångsförbud så kommer barnet att lära sig att passa tiden eller inte kasta tallriken i golvet.

I framtiden kommer barnet att passa tider och inte visa sina aggressioner rent våldsamt fysiskt.

I grunden är detta vårt ansvar, vi som föräldrar men skolan är en föräldralös frizon, där barn gärna testar gränser utanför sina föräldrars regler och ramar. Men här ska de följa skolans regler, rutiner, struktur för att få berömmelse. Sköt inte detta så är det lärarens uppgift att ge konsekvenser. Nu är lärarna oerhört låsta till den grad att barnen faktiskt kan göra som de vill, lärarna får inte ingripa mer än “pedagogiskt talande” till barnen men de kan och SKA ringa dit föräldrarna om det går över styr för grundgörat är föräldrarnas, en lärares uppgift är att lära barnen…på alla plan.

På med handskarna föräldrar!!! Dags att ändra på barnens attityds problem och brist på respekt gentemot vuxna. Just nu äger barnen!!

Till de på högre beslutsfattande positioner säger jag: Se, agera (på rotmos) eller säg upp dig!

Så nu har även jag spottat ur mig lite skit!

Vad säger du?