Praktikanten

Oliwer skulle praktisera under torsdagen men inte hittat någon praktikplats, med snälla chefer så var han välkommen till mitt jobb.

En väldigt nyttig upplevelse för oss båda. Jag fick insikt i vad han egentligen kunde om företagsamhet. Han pratade täckningsbidrag, investeringar, påslag, arbetstid i pengar, vinst osv. Duktig kille.
Han var dessutom intresserad av att veta mer om mitt yrke så frågorna haglade.

Så vad fick han göra under en halv dag?

Han fick se hur vi tar fram plotter. Plotter är ett tryck som vi kan ta fram i 1-färg på kort tid. Vår plottermaskin skär ut det tryck på folie som vi gjort ett original på.

Han fick plocka plotter. När plottermaskinen är klar plockar man bort det som inte ska vara med på trycket.

Han fick trycka tröjor. Han placerar trycket på tröjan i tryckmaskinen som har både tryck och värme för att få trycket att hållbart sitta på plagget.

Jag hade förberett en julklapp till Oliwer och hans tjej, en idé som var Oliwers och som jag trodde att han glömt bort. Jag skulle ge dem det i julklapp istället. En dag på jobbet och han mindes sin idé, så jag valde att låta honom arbeta med det. Jag hade redan köpt hem tröjor, designat originalet och tagit fram plottret så han fick plocka och trycka själv. Resultatet av hans idé och min design ser ni nedan.

Han fick dessutom inventera i ett av våra lager, ett lager för en av våra shopar åt en kund som vi håller produkter till. Det är en hel del produkter i det. Bra jobbat Olli!

Så här blev resultatet av Oliwers tröjor.

Ollis-tröjor-R

Ollis-tröjor-R1

Ollis-tröjor Ollis-tröjor1 Ollis-tröjor2

 

 

 

 

Vad säger du?