Pumpa med repor

Under tiden jag inte hunnit blogga så har det ju självklart hänt en del som jag tänkte ta upp nu i kommande inlägg. Jag väljer att börja med Pumpan.

De som känner mig privat vet vem Pumpan är, det är min kära bil. Jag älskar min bil. Dock så skulle jag ställa upp och köra några vänner för att storhandla och ska föra min Pumpa ut från parkeringsavsatsen, när jag ser hur en bil börjar backa ut från sin parkeringsplats. Jag saktar ner och hoppas att han ska se mig komma, men nej. Jag är närmar mig så till pass att han inte kan missa mig… om han tittat bakåt samtidigt som han backar, men nej.

Jag står nu stilla och han fortsätter backa!! Det här går fortare i verkligheten än när man berättar dock. Jag står som sagt stilla och nära, hinner inte lägga i backen dock. Jag ser hur hans bakände passerar min högra framlykta och jag har ett extremt hopp om att det handlar om millimeter och att han nu har upptäckt mig, men nej. Sen kommer skrapet….han glider med sin bakre blå del mot min Pumpa. Ingen knuff utan bara skrap. Jag nästan ser hur han har tagit med sig lacken innan jag kliver ut.

När jag väl kliver ut tycker han att jag har kört för fort!! Jag?! Jag stod stilla, jag hade rätten att passera honom innan han backade ut ur sin parkeringsplats men jag ville häva en olycka och hann stanna. Att han inte vrider på huvudet och håller sig till reglerna fick även jag lida för.

Bilen

Han visste att han gjorde fel. Kort togs, på skador, placering och körkort. Vårt försäkringsbolag agerade snabbt och Pumpan hamnade på lack. Lackfirman jobbade professionellt och snabbt. Min bil var klar inom tre dagar, med perfekt färg och glänsande lack på framskärmen. Ingen stor skada som sagt mer en skönhetsdetalj. Men min bil är en skönhet och rätt ska vara rätt.

Under dagarna som min bil fick en ny kulör, i samma valör 🙂 så levererade försäkringsbolaget en hyrbil till lackfirman så under dessa dagar fick jag prova köra en Volvo XC60 (tror jag den heter). En jätte fin bil men man märker ju en klar skillnad när man plötsligt kör en annan. Det var som att köra en traktor ungefär. Trögare att styra och man kände varenda liten ojämnhet i vägbanan. Underbara säten och grym teknik dock.

Hyrbil

Nu står Pumpan där, fick lite spolarvätska igår och ska få lite olja i veckan. En klapp på lacken och en puss på ratten 🙂

Jag kan medge, jag är kass på att öppna motorhuven. Lelle får vara den som kollar olja och sådana saker. Är det en tjejgrej, är det fler än jag som är kass på det? Fixar du allt själv på Din bil?

 

Vad säger du?