Romantik?

Vad är egentligen romantik? Nu behöver jag er hjälp och ert sätt att se på just romantik.

Jag kan må vara vilse i pannkakan men jag är så kass på romantik, det har gått så långt att vi har haft diskussioner om vad ordet romantik faktiskt innebär. Självklart kan det vara olika för oss alla, vad är romantik för dig?

Lelle tycker att han är super romantisk för att han går och handlar Kina puffar till mig på kvällen, jag säger omtänksamt.

Lelle tycker att han är romantisk när han borstar av snön från min bil, jag säger omtänksamt.

Lelle tycker att han är romantisk när han serverar kaffe latte och lunch till mig när jag kommer hem, det kan jag hålla med om är så nära romantik man kan komma i närheten av omtänksamhet.

Lunch(Han vet att jag undviker gluten i största möjliga mån men det skulle visst se bra ut bara 😀 Det gör absolut inget att jag behöver ta bort “emballaget” när jag ska äta lunch, han var ju romantisk 😀 )

Lelle tycker att han är romantisk när ha fixar disken, dammsuger, plockar. Jag säger att det har inte ett skit med romantik att göra.

Lelle tycker att han är romantisk när han tappar upp bad med levande ljus till mig, det kan jag klart hålla med om.

Så fortsätter det inom alla områden. Han tycker jag är lika romantisk som ett kylskåp men jag måste ju vara minst lika romantisk som honom då? Jag gör ju samma grejer, till och med tvättar och viker hans kalsonger. Är jag mer romantisk än honom då? Jag ser inte riktigt det som romantik, så jag har frågat honom vad romantiska gester är för något men jag får inget riktigt svar. Jag har frågat om han önskar sig presenter, vill ha blommor, åka på hotellövernattning osv. men det är inte det han är ute efter. Jag står lika konfunderad fortfarande.

En hotellövernattning förresten, är det romantiskt? Eller en romantisk weekend som så många gör reklam för är det romantik? Min personliga åsikt är hur man själv ser på romantik och vad man gör det till. En hotellövernattning utan en gemensam uppskattning på att vara på tu-man-hand blir väl bara en hotellövernattning. En romantisk weekend utan samma ingrediens blir väl bara en genomförd weekend? Eller?

Nog för att vi kan ha kommunikationsproblem ibland men i det här ämnet blir jag bara lost. En form av kommunikationsproblem hos mig tydligen 🙂 Antingen får han prata klarspråk eller så får han ta det som jag anser vara romantik.

Så vad anser jag? Jo, att den vardagliga omtänksamheten är romantisk. Den där kramen när man minst anar det under dagen. Den obligatoriska Hejdå-pussen eller rutinmässiga pussen som infaller vid exakt samma tillfälle varje dag (jag har en sådan på Lelle, den sitter som en smäck i hans tinning, precis vid hårfästet där han luktar som godast på morognen) eller det där badet han tappar upp till mig, lunchen han serverar eller rutinmässiga kaffet som möter mig i dörren varje dag. När jag tar mig tid att massera honom när han har ont eller låter honom vila när han är trött. Det ömsesidiga och omtänksamma gehöret för den andra partens behov är väl romantik? Om inte annat skapar det en lång och hållbar kärlek, eller?

Jag ska nog ta och göra honom en baugette jävel för att visa att jag älskar honom 😀

Nä, allvarligt. Jag är villig att försöka vara romantisk. För att se om man kan vara romantisk på egen hand eller om det verkligen är så att jag är en urusel romantiker. Men jag behöver Din hjälp för att genomföra dessa tester och jag kommer garanterat blogga om resultatet.

Vilken romantisk handling kan jag genomföra?
Vad är romantik för Dig?
Är Du romantisk?

Alla råd är välkomna 😉

Vad säger du?