Slående likhet

Vi vet att gener går i arv men att de kunde gå i arv så starkt är rätt chockerande när man ser det på bild.

Tilde-&-Jag

Det här är jag som liten och till vänster ser du syrrans minsta, Tilde den vilde. Det är 34 år mellan oss. Ja, det är jag som är grinig men tro mig att Tilde har precis samma min när hon är grinig.

Jag-liten-2

Jag-liten-1

Jag-liten

Men helt allvarligt, hur tänkte folk när det gällde inredning på 70-80-talet? Konstigt att jag är grinig 😀 Jag ska bara tillägga att dessa skåp senare blev skrikande mintgröna. Det blev även gardiner, pallar, barnvagn, jackor, lillebrors nappar och annat. Det fanns liksom inget lagom inslag av färg på den tiden.

Ni som följt min blogg vet att jag förlorade min mormor i våras, det var dags för henne att somna in. Trots att det känns skönt att hon äntligen fick somna in eftersom hon hade så ont och var så oförmögen till sitt annars väldigt hurtiga och självständiga liv, så saknar jag henne ofantligt.

Hon var min trygga grund genom uppväxten, hon fanns alltid där när jag behövde henne och jag var noga med att hon skulle veta att jag fanns där lika mycket när hon behövde det.
Idag rensade jag ett skåp och fann bilder av henne, ung och frisk i köttaffären som låg i Stockholm. Jag lade fingret över hennes hår för att se henne i profil. Den slående likheten värmde i hjärtat. Det var som att se mig själv. Jag bär dina drag med stolthet, mormor. (sen kan jag tycka en massa saker om mig själv men hon var fin för mig så jag får väl se mig själv lite oftare i profil)

Jag-&-Mormor

Mormor

Tänk att gener kan vara så starka. Min fina mormor!

 

Vad säger du?