Tandlös med bloggtorka

Jag har haft lite för mig den sista veckan och därför har det varit en liten bloggtorka.

Jag kände av lite smärta i käken på höger sida i torsdags, tänkte att det var för att jag bitit ihop på natten. Så natten till lördagen så använde jag min bettskena, väldigt duktigt av mig tycker jag. Tills jag vaknar 03:00 med extremt ont i den enda lilla visdomstand jag besitter. Lördag innebär en resa till den större staden för att få det åtgärdat.

Kl. 9:00 sitter jag i väntrummet på tandvårdsakuten. Tre timmar senare så hade jag ingen visdomstand kvar. Röntgenbilden visade att jag i stort sett bara hade halva tanden kvar. Den rök.

Vilken smärta sen, när bedövningen släppte. Gahh!

Natten till söndagen var ju inte den skönaste och mycket sömn blev det inte. 🙁

Söndagen var ju bokad sedan länge, Lelle skulle få sin farsdagpresent. Ett biobesök med de yngsta barnen och deras respektive. Jag hade dock börjat få feber men tänkte att det var en normal reaktion av kroppen i läkningsprocessen.

Med en Alvedon i kroppen så mötte vi upp Erika, Sebbe, Oliwer och Rebecka på parkeringen. Tillsammans så åkte vi i två bilar mot den större staden. Med plusstolar (extra benutrymme), popcorn och läsk så såg vi “En underbar jävla jul”. Filmen var från 7år men är man som förälder känslig mot att fula ord ska läggas till i barnets vokabulär, så rekommenderar jag att inte ta med detta barn. Om vi bara vetat det, gladare barn än Ängla får man ju leta efter. Hon var full av nya lärdomar.

En_underbar_j-vla_jul

Bild lånad av SF

Barnen tyckte att den var bra och jag tyckte den hade sina glans-stunder. Den tar dock upp väldigt många samhällsfrågor på ett mer öppet och humoristiskt sätt. Det gillar jag, när allt inte är så känsligt.

Efter bion blev det familje mat på gyllene M. Jag kan lugnt påstå att det krävs koncentration för att tugga på endast ena sidan. Bara det är utmattande. Jag orkar liksom inte äta lika mycket för att det är så drygt att tugga. Jag har heller inte ätit kinapuffar på 3 dagar, det är ett stort plus i kanten. Go Karro!

Bio2

Sebbe, Lelle, Erika, Ängla, Oliwer & Rebecka

Bio1

Lelle, Ängla, Sebbe, Erika som täcker Oliwer och Rebecka.

BioDen tandlösa, feberbruttan 🙂 Vilken pärs det var!!

Alvedonen fick mig att orka men jag och Ängla somnade på fläcken när vi kom hem.

Måndagen, gårdagen, blev en läkar-dag. Först gick jag upp till vårdcentralen för att utesluta halsfluss eftersom jag även hade ont i halsen och svullen med feber. Lelle och Ängla har ju ätit penicillin ett gäng dagar för just det.

Ingen halsfluss och hänvisningen till tandläkaren, så begav jag mig vidare. Akut tid som gav mig spolning av hålet samt tussar med antibiotika och bedövning eftersom det såg inflammerat ut. Denna tuss skulle sitta i 6 timmar för att göra bästa möjliga verkan men den ramlade ut efter en kvart. Jag fick återkomma till tandläkaren för att sätta i en ny tuss, som också ramlade ut. Tredje gången gillt så fyllde de hålet med antibiotika och bedövning.

Jag har återbesök idag för ytterligare lite antibiotika.

Nu har jag nackspärr på kuppen och lite mensvärk, lägre feber dock. Känner mig rätt överkörd.

Vad säger du?