Veckan som varit

Den här veckan som varit har jag självklart inte hunnit blogga, vilket till viss del frustrerar mig. Jag gillar att blogga men känner att jag måste prioritera min ork, när det händer så får jag helt enkelt göra veckoinlägg. Jag kan ju glädja mig med att jag har blivit lite flitigare på att ta bilder 🙂

Så veckan som varit:

Optikern

Jag har hunnit besöka optikern ett antal gånger då jag är i fullgång med att hitta passande linser. Min syn försämrades radikalt när jag var dålig och nu är den ytterligare lite sämre. Men det var klurigare än vad jag trodde att få grejerna att funka.

Nu gör jag sista försöket och det lutar mot att jag får nöja mig med att ha linser lite då och då. Bättre än inget dock.

Ä-Avslutning

Avslutning

Inför skolavslutningen

Barnen har dessutom hunnit ha skolavslutning, såg dessvärre inte så mycket av den eftersom andra vuxna egosinnade människor valde att ställa sig framför oss sittande, picknickande föräldrar. Där satt jag i två och en halv timme och lyssnade. Jag hann få en bild på Ängla. Lite tråkigt men roligt för kidsen att det äntligen är sommarlov.

Oliwer sprang förbi picknickfilten och visade upp sina höjda betyg och drog i sig lite kladdkaka. Han tyckte det var onödigt att jag satt där, jag har ju inte missat någon avslutning och för honom spelade det ingen roll om jag var där….det är gott med fika dock. Min stora kille. Samtidigt som jag vet att han uppskattar att jag är där så är han ju ändå en klassisk tonåring som vill bryta sig loss från vissa traditioner som är ytterst lite pinsamma för en kille i hans ålder.

Lelle var hemma med Ängla i fredags och på lunchen bjöd de mig på Åbergs Museum, där vi åt lunch tillsammans. Deras Cesar sallad går ju inte av för hackor. God!
Det var en gullig gest av mina fina familjemedlemmar, synd att jag var tvungen att avbryta kvalitetstiden. Man får ta vara på de små stunderna 😉

me1Se inte glad ut för all del, någon kan ju se att du är lycklig 😀

Råkade springa förbi locktången (händer aldrig) en dag när jag hade lite för bråttom på morgonen, var tvungen att ta en selfie på den 😀 Känns som om hårfästet har krupit uppåt, eller så är det bara jag som har blivit ytterligare lite intelligentare. Jag tar och väljer det sist nämnda. Men vad hände med min panna??!!

I helgen har jag hunnit bocka av en stor punkt på min ToDo-lista. Plantera om alla krukväxter och putsat fönstren. Ett måste varje år, det här året lite senare än vanligt men det gör inget. Nu är det gjort. 100 lite jord och en halv påse lecakulor senare var jag färdig med omplanteringen.
När jag fick en “väntetid” på fönstertrasans sköljning mellan varven så åkte jag och hämtade Thea (även kallad Loppan), systers äldsta kid. Hon var hos sin pappas släktingar i närliggande kommun så vi passade på att få någon timme med henne innan hon skulle ta tåget (med en vuxen så klart) hem till mamma och familj. Så mysigt att få kramas med henne. Mosters Loppa!
Dessvärre så kommer inte syster och hennes familj upp och firar midsommar med oss det här året 🙁

Baksidan1Min halva lummiga baksida, där jag gillar att vara än så länge. Känns lite som en innergård i storstaden. 🙂

Ängla

Grillad korv och surfplatta i solen, är det så vi har sommarlov i dagens samhälle?? Väldigt ovanligt för aktiva Ängla dock.

Vi har även hunnit spendera tid på vår lummiga baksida som börjar ta form, åtminstone halva. Den andra halvan ska det byggas trädäck och staket på, när Lelle får tummen ur rumpan. Säg inget men jag tror att jag inte får något trädeäck och staket i år, så ska vi se om jag får rätt 😉 Jag lägger dock in mina små finurligt kvinnliga undermedvetna gliringar för att hjälpa till att få loss tummen så snart kanske han ledsnar och tar tag i det. Annars får jag ta till taktik nr. 2. Jag börjar bygga själv så att snickaren blir irriterad och måste lägga sig i, till slut har han tagit över och måste färdigställa. 😀

Han kan mina taktiker och ignorerar framförallt den första taktiken oftast. Vad säger ni, ska jag gå på taktik nr.2??

Idag, söndag, så är regnet på besök och jag misstänker att det blir en lugn återhämtnings dag med yoga och lite annat jokks. (jokks med 2 K?!)

Ha en fin söndag!

 

Vad säger du?