Cellprov & TV-inspelning

Nu kan jag nog släppa bomben. Det visade sig ju att jag inte var med i programmet mer än någon millisekund och jag har inte fått vetskap om att det kommer att visas heller. Jag var nämligen med på inspelningen av Första Hjälpen som nu visas på SVT1.

Igår visades programmet från Mariefred, där jag spelade in. Jag träffade läkaren Magnus, en underbar läkare och person. En läkare jag mer än gärna velat ha innan, under och efter jag insjuknade så radikalt.

Vi spelade in i 2 1/2 timme och det är synd att min problematik ang. ev. akut inflammation i sköldkörteln, näringsbrister och mitokondrierna inte belystes men jag är jätte glad att jag fick hans åsikt om min sjukdomsbild samt hans råd om att uppsöka endokrinolog och ta om alla prover när jag nu mådde bättre.

Vilket jag faktiskt gjort och som tidigare skrivet, så visar mina antikroppar mycket lägre. Han berättade också att svensk sjukvård inte har någon kunskap om näringsämnen men om jag mår bra på vitaminerna är det suveränt.

Kanske var mitt fall lite mer komplicerat för att ta upp i det programmet, vi hade ju en hel del läkartermer i vårt samtal som faktiskt inte går att översätta till lekmanna ord. Det blir lite komplicerat för tittarna att se och förstå.

Hade jag haft honom som husläkare så hade jag garanterat blivit skickad till rätt instans på en gång och besparat mig en hel del jobb.

Jag röstar på fler läkare som Magnus.

Som sagt, jag syns en millisekund i avsnitt 5 av Första Hjälpen. Går att se på SVT play.

Igår var det även dags för mitt inbokade EKG samt att jag klämde in cellprovet på samma gång. EKG är det nog ingen fara med men min endokrinolog ville att jag skulle ta ett. Cellprovet är ett oerhört viktigt prov för oss kvinnor och jag har tagit alla som jag blivit kallad till. Så gott som smärtfritt och kan ge viktiga svar för framtiden.

Jag har tidigare lagt ut ett inlägg om min vän Nina och hennes cellprov, läs det här.

Jag råder er alla som blir kallade att gå och göra detta prov.

 

Vad säger du?