Endokrinologen forts.

Igår var jag in på återbesök hos endokrionologen, Lelle var självklart med mig. Han brukar vara med på de “viktiga” besöken.

Jag fick mina svar på hormonproverna som är normala (alltså inom referens) men några ligger på gränsen lågt medan någon ökar. Ska gå igenom dem mer noggrant när jag har mer tid.

Eftersom jag har symptom som viktuppgång, vätskeansamling (som är värst just nu) så ville han ta ytterligare prover eller ta om prover som togs 2014. Jag väntar nu på svar ang. hjärta, lever (antikropparna mot mitokondrierna ger ökad risk för kronisk leversjukdom och måste därför tas årligen), njurar samt ny tagning av hur höga antikropparna är. Det s.k. AMA provet togs om. Jag tror och hoppas att jag tror rätt, att antikropparna har sjunkit. Ska bli intressant att se om det jag gjort i över ett års tid visar positiv riktning även på proverna.

Det jag också ska få göra är nytt ultraljud av lever och bukspottskörtel samt ta EKG senare denna månad.

Trots att jag är kvar i mysteriet (bra prover men inte helt bra) så känns det oerhört bra med den nya endokrinologen. Han lyssnar, tar prover och vill följa upp. Jag ska nu träffa honom en gång i halvåret för att se att det går åt rätt håll. Bara det är guld värt. De jag har mött har tagit prover, som visat inom referens, sen är det tack och hej.

Det finns en annan sak ang. min sjukdom som börjar närma sig avslöjande….det kan jag berätta mer om senare denna månad.

I övrigt hänger förkylningen i sig och har sin gilla gång: Ont i halsen, täppt i näsan, gult slem, rinnande näsa och nu kli i halsen. Det är väl hostan som är på väg.

Hur mår ni och vad gör ni i era vardagar?

Vad säger du?