Frihet i rörelse – Sponsrad video

Den här reklamfilmen inspirerar och gläder nog var och en av oss, vem har inte en bild av hur stel man blir som äldre och vem önskar inte att man får ha smidigheten och rörelsen kvar på äldre dar?

Att yoga, dansa och röra på lederna håller dem aktiva och i form. Jag har sett ett flertal inspirerande filmklipp och dokumentärer om hur äldre personer lever sitt liv till fullo oavsett om de, enligt omgivningen, är för gamla för att dansa eller ha färgglada och kreativa kläder för att uttrycka sig.

Äldre personer får mer krämpor, inte konstigt efter att kroppen varit sysselsatt med ett helt livs slit som vid pension äntligen får vila och krämporna kommer ikapp. Men samhället har också skapat den förutfattade meningen med att äldre måste må dåligt, vara mindre aktiva, ensammare och det helst i en gammal sunkig t-shirt och promenadskor som matchar det huckle de bär.

Min mormor må ha haft äldre stil med upplagt hår och virkade dukar i hela sitt hem men hon var oerhört hurtig fram tills det att hon fick amputera benet och hon inte fick komma hem igen, det var en för stor omväxling. Men jag hade absolut kunnat se att hon var en av deltagarna i reklamfilmen nedan, innan dess. Herregud, det är aldrig för sent. Min mormor träffade ny kille när hon var 70+. Det är aldrig för sent att leva sitt liv, fullt ut.

Jag måste garanterat bli bättre på att ta upp yogan i daglig rutin, efter att jag varit tvungen att återhämta mig. Jag vill göra det där när jag blir äldre.

Att träna behöver inte vara stora rörelser, mjuka och behagliga gynnar kroppen.

När jag gick på Qigong så var jag den allra yngsta i gruppen, de flesta var charmiga pensionerade kvinnor med en humor och vänlighet som inspirerade mig.

Sponsrat inlägg

 

Vad säger du?