Hälsoböcker

Nu har jag samlat på mig ytterligare några hälsoböcker, jag som trodde att jag aldrig skulle bli den nyttiga och eftertänksamma typen.

Saker och ting som sker i livet förändrar ens sätt att se på saker ibland. Jag är inte slavisk i den bemärkelsen att jag rensar plast, kontrollerar allt socker eller citronsyror. Trots att jag verkligen skulle vilja, inte det där med plasten kanske men sockret och framförallt citronsyra.

Men för varje ingrediens som man ska ta hänsyn till så krävs det både jobb och engagemang samtidigt som att man måste förhålla sig och utesluta 90% av butikens produkter.

Jag är strikt vad det gäller mat med innehåll av gluten och mjölkprotein, resten är bara bonus än så länge. Jag gillar att lägga in gurkmeja och ingefära ibland eftersom det är inflammationshämmande och stärker immunförsvaret.

Man kan inte bli för insnöad i ämnet hälsa, då får man inte göra annat än att rikta sitt liv till att utesluta saker men mycket av det ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag vet att det hjälper kroppen att läka sig själv utan en massa kemiska mediciner.

Jag har dessutom lärt mig att ha tålamod och se de små framstegen, som gemensamt blir det stora. Det finns ingen kvickfix, hur mycket du än vill det. Jag vill också att det ska finnas sådant. Men tålamod och jobb krävs i allt. Då menar jag verkligen allt och inte bara hälsa. Du behöver också brinna för det.

Förhållande: Jobb, tålamod, kärlek
Jobb: Jobb, tålamod och engagemang
Föräldraskap: Jobb, tålamod och kärlek
Hälsa: Jobb, tålamod och intresse
Inredning: Jobb, tålamod och intresse

Jag kan fortsätta rabbla men det är de tre av dem viktigaste ingredienserna i livet. Idag är vi bara allt för vana att få belöningar och fix på ett snabbare sätt och vi har lärt oss att förvänta oss det.

Inredningsprogram där ett bygge går på 4 dagar (med hjälp av allehanda företag och en besättning på 40 tal man), men det tar ju bara 4 dagar.
Halsfluss eller huvudvärk är ett samlingsnamn på alla möjliga symptom som kan försvinna fort (med hjälp av kemiskt framställda symptomborttagare som inte rättar till grunden till problemet på ett hälsosamt sätt, vilket gör att det snart återvänder och du får mer symptomborttagare i form av tabletter) men huvudvärken försvann.
Kärleksproblem löser sig genom separation (är ungefär som symptomborttagarna ovan, tar man inte tag i grunden till problemet är det snart åter på tapeten) men det tillfälliga problemet försvann. Sen ska jag inte säga att det är fel med separation, det var absolut inte så jag menade. Ibland kan det faktiskt visa sig att partnern faktiskt är grunden till problemet men vi tar det idag mer som en kvickfix.

Allt idag ska gå så himla fort och man ska hinna med så mycket på så kort tid som möjligt. Frågan är om det är hälsosamt för dig och det du faktiskt ger dig in i??

Vad tror du?

Åter till böckerna som man får plocka góbitarna ur men är riktigt bra från början till slut och handlar inte bara om mat och recept.

Detox Eat-clean

Vad säger du?