Inte ens en ursäkt?! – Helt Sjukt

Jag såg en repris av David Hellenius program Helt Sjukt (kan ses på Tv4 Play) där en av gästerna var Ingvar Oldsberg. Programmet handlar om cancer och att höra Ingvar Oldsberg eller Suzanne Sjögren i det programmet gör att jag blir ännu mer förbannad på sjukvårdens tillvägagångssätt. När ska någon kräva en förändring?

Att först och främst behöva söka vård ett flertal gånger för symptom på en sjukdom, utan att få den rätta hjälpen är skandalöst. När ska en läkare brinna för sitt yrke igen? När ska man vilja hjälpa en människa så långt man bara kan? Slutar man som läkare att vilja lära sig nya saker eller grotta ner sig i en patients symptom för att finna den rätta anledningen till dess lidande? Är man bara nöjd och glad för att man fått legitimationen och lönen?

Man ställer sig ju många frågor om dagens sjukvård.

När man sen får svaret, som Ingvar Oldsberg, att det faktiskt var cancer så är det ingen av de läkare som avfärdat hans symptom och oro som ens ringer upp och ber om ursäkt. Skamligt!

Det har ingen av mina alla avverkade instanser heller gjort när jag på egen hand och forskning har sänkt mina mitokondrie antikroppar, som de inte ens ville svara på vad det var, ännu mindre försöka göra något åt. Skamligt.

När man då går vidare med ärendet till IVO, som faktiskt ska ha något att säga till om så kan läkare och annat förvränga det som verkligen hänt och därmed få det att låta som om man har fått rätt vård. Hur fan kan jag ha fått rätt vård när jag inte fick någon alls, utan fick göra allt det själv. Gratis sjukvård? Nej, ingen sjukvård och bekostat ur egen ficka krävs om man vill vara frisk.

Varför återgår man inte till hur läkare var förr, fast med ännu mer kunskap som man faktiskt kan få idag? Förr hade man en läkare som faktiskt var engagerad, återkopplade, sökte svar och inte släppte den sjuka förrän det var bra…om ens då.

Varför har inte läkare obligatoriskt måste att lära sig näringslära? På alla plan. Till och med cancerläkare behöver mer kunskap om näringslära. Vem som helst kan väl räkna ut att om man får cellgifter så tar man dö på ALLT, till och med det goda i cellerna. Så efter en cellgiftsbehandling så behöver cellerna massor av vitaminer, mineraler, hormoner och rätt fetter för att kunna bygga upp och stabilisera kroppen igen. Vad gör läkarna? Säger att det är biverkning på behandlingen och man får hoppas på att det går över. Ta näringsprover inuti cellerna!! De kan göra det i Tyskland men Sverige är för snåla för att ta in den tekniken.

Rätt och slätt. Man behöver veta vad kroppen mår bra av och dess naturliga ämnen innan man sätter in framställda mediciner. Nu talar jag inte för allt, cellgifter och annan behandling är ypperlig när det väl behövs men hur lätt är det inte för en läkare att säga att du är bara deprimerad, du har panikångest, du har tics, du har ADHD osv. Jag svär på att även du fått höra det, kanske till och med blivit erbjuden anti-depp eller annat.

Då kan jag som bara är en lekman säga att läkaren inte ens tittat på ditt Kortisol (ADHD, ADDISON osv), de har inte tittat på din sköldkörtel med alla prov som faktiskt ska tas (depp, vikt ned- eller uppgång, sömnsvårigheter osv), de har heller inte tittat på ALLA dina näringsvärden (sök på respektive vitamin och mineral för att bara få ett hum om vad man kan få för bristsymptom, du kommer att bli chockad)

Jag var också där, jag hade tillit till ALLA läkare och trodde på vad de sa tills jag blev riktigt dålig och jag kände att de inte alls lyssnade. Jag känner min kropp, det är deras förbannade uppgift att lyssna och lösa. Jag fick lösa!

Har någon bett om ursäkt för att ha gett mig en livslång kronisk sjukdoms diagnos (som senare togs bort av annan läkare) som så småningom skulle kräva bromsmediciner och transplantation för överlevnad? Nej! Det är helt ok för en läkare att göra så och sedan gå fri från felet. Det var bara ett av mängder av fel.

Har någon ringt och bett om ursäkt för att de inte gjorde alla prover? För att jag fick göra deras egentliga jobb? För att jag fick ta stora summor ur min egen ficka för att bekosta den sjukvård som egentligen ska vara gratis i vårt land?

En ursäkt är väl fan det minsta obligatoriska ansvaret en läkare måste ha 2016? Eller är läkarhästarna för höga??

Kalla mig bitter men titta lite närmre på din egen kontakt med sjukvården, har allt faktiskt gått rätt till?? Jag är bitter för att jag inte är den enda, långt ifrån, som lidit/lider i onödan. Allt pga. av läkarnas höga hästar.

Vore faktiskt roligt att höra vad du tycker, ordet är fritt i kommentarerna.

Bara ett så enkelt tips! Får du Antibiotika utskrivet, se till att samtidigt äta Probiotika (goda tarmbakterier) som finns att köpa på hälsokost. Antibiotika slår ut alla bakterier, både onda och goda. Får du i dig probiotika under tiden slipper magen slås ut helt och ditt immunförsvar kan faktisk få bli kvarvarande och stärkande. Enkelt, men ingen självklarhet i svensk sjukvård. I Tyskland är det obligatoriskt för den som skriver ut antibiotika att även skriva ut probiotika.

 

Vad säger du?