Jag är inte klar – Sponsrad video

Jag, liksom Janne, är inte klar.

Jag har nog levt med mina autoimmuna sjukdomar under längre tid än vad jag trodde från början. Jag trodde det var något akut insjuknande men jag har nog burit med mig det sedan tonåren…om inte ännu tidigare.

Jag väntade mitt första barn när jag var 16, jag förlorade det i missfall. Men efter många förlorade små liv fick jag mina två mirakel. Kanske hängde de förlorade liven även de på sjukdomen/sjukdomarna. Ofta så går de ju hand i hand.

Jag utbildade mig till florist samtidigt som jag var ensamstående mamma. Jag blev något mer än det bästa man kan bli. Mamma.

Jag har känt kärlek och sorg i stora mängder. Lärt mig vem/vilka jag vill ha vid min sida.

När jag var sjuk trodde jag att min kropp sakta, sakta och smärtsamt sade upp sig. Livet rann ur mig och jag fick ingen hjälp. Jag vill att alla ska ha möjlighet till hjälp. Mina barn, andras barn, du och jag. För att få det så måste specialister och andra inom sjukvården forska och lära sig mer.

Jag vet att jag har problem med beståndsdelar i cellerna. Cellerna bor bl.a. i blodet, kanske de flesta av dem. De är livsavgörande. Hjärtat är det maskineri som för varje slag får blodet att flöda i kroppen.

Jag tror att människans alla organ är sammanhörande, allt måste fungera. En sjukdom är oftast inte bara en, om inte annat så dröjer det inte länge innan det ena ger det andra. Det kan dock komma grus i kugghjulen som kan leda till att det tar slut, onödigt tidigt.

Genom forskning kan nya tekniker tas fram, förbättrad kunskap och ge ännu bättre resultat.

Forskarna är inte klara!

Janne, i reklamen, är inte klar!

Jag är inte heller klar!

Är du klar?

Sponsrat inlägg

Vad säger du?