Klåda – atopiskt eksem/seborroiskt eksem/psoriasis?

Jag har ju sedan något år tillbaka, i samband med att jag hade näringsbrister, fått seborroiskt eksem bakom öronen. En läkare namnger det så en annan psoriasis eftersom vi har det i släkten.

Nu har jag fått klåda i ena handflatan och lite på armbågen. Jag kan tala om att jag är super rädd för att det ska sprida sig och utvecklas som min systers “psoriasis”. Jag vet hur hon lider och vi kämpar med att få hennes att lägga sig.

Jag vägrar ta in att psoriasis är obotligt, läkarna vet inte ens vad psoriasis är eller varför man har det. Allra minst varför man får det. Jag köper inte det, inte med mina erfarenheter hittills.

Just nu försöker vi hitta rätt sätt att göra våra kroppar mer basiska, då våra tydligen är försurade (trots humorn vi besitter. Hahaha).

Jag har hittat en del artiklar som jag säkert kommer att lägga upp inom kategorin hälsa i framtiden. Allt handlar ju om vad man äter och precis som allt annat autoimmunt så handlar det om immunförsvaret och inflammationer. Det gäller bara att hitta alla de bitarna som faktiskt skapar inflammationerna och portionera in en hel del tålamod. Det är vad vi gör just nu.

I tisdags så var jag på ett ultraljud, önskat av min endokrinolog. En kontroll bara då det gått 1 1/2 år sedan det förra ultraljudet av övre buk. Det som de är intresserade av är att kontrollera lever och gallvägar mest. Eftersom jag har antikroppar mot mitokondrierna så finns det en stor risk att jag utvecklar PBC, Primär Billiär Cirros. Eller skrumplever som det förr kallades och oftast drabbade alkoholister. Jag är nykterist så den myten slog vi ju hål på ganska fort, det kan drabba alla.

Skulle jag utveckla det så sätter de in bromsmediciner och vill det sig illa måste jag så småningom få en ny lever av någon barmhärtig själ som valt att donera sina organ om olyckan skulle vara framme. Men än är jag långt ifrån det och tänker se till att inte hamna där heller.

Jag har själv sänkt mina antikroppar från >1600 till 200, på ett år. En sänkning som läkare och andra inblandade faktiskt är riktigt fascinerade av. Jag gjorde det utan att få hjälp av sjukvården dessutom. Go Karro!
Mina levervärden är bra och jag har sänkt många andra värden på köpet samt att ultraljudet visade fina fisken, både på galla, lever och bukspottskörtel.

Jag har ju dessutom kontrollerat hjärtat med EKG, där det var något men enligt läkaren helt normalt.

Anledningen är att jag samlar på mig vätska som inte riktigt vill släppa från kroppen, så jag ökar i vikt. Det kunde bero på tre saker: Hjärta, lever eller sköldkörtel. Allt är nu kollat och ser bra ut, än så länge.

Men jag ska nog klara ut den biffen också, hahaha.

Klåda

Mitt i handflatan ser man ett torrt och flagande område.

Vad säger du?