Kryddstekta kycklingfärsbiffar med quinoa och currykeso

Den här rätten blev vi bjudna på hos Johanna (min äldsta bonusdotter) och det blev direkt en hälsosam favorit som vi tog med oss hem.

Eftersom jag hade gigantiskt sockerfall med skak när vi väl skulle äta så får jag faktiskt låna bilden och receptet från Kronfågel 😉 men vissa av ingredienserna fick jag ner på bild, finns nedan.

Ingredienser

4 portioner
Tillagningstid: ca 20 min

Ca 600 g kycklingfärs från Kronfågel
2-3 tsk Salt
1 krm Peppar
1 krm Cayennepappar
2 krm malen spiskummin
Smör och olja till stekning

Currykeso
Ca 4 dl keso naturell
1 äpple
1 schalottenlök
1 msk curry
2 msk apelsinjuice
Salt

Grönsaksquinoa
2 dl vit quinoa
4 dl vatten eller kycklingbuljong
Salt
1 gul paprika
1 rödlök
2 tomater
1 grön zucchini
2 msk vinäger
3 msk olivolja
2 msk skuren gräslök eller persilja

Tillagning

Forma färsen till burgare och hetta upp en stekpanna. Krydda burgarna runt om med de olika kryddorna och bryn på bägge sidor. Lägg upp på en plåt och stek i 90° ugn till en innertemperatur på 70°.

Skala och finhacka både lök och äpple. Fräs i olja i en kastrull och låt löken bli lite mjuk. Tillsätt curry och fräs ca 1 min. Häll i apelsinjuicen och koka in i currymixen. Ställ kallt och blanda sedan med keson, smaka av med salt.

Koka quinoan i buljongen eller vattnet, med salt ca 15 min under lock, låt stå och svälla ca 5 min. Tvätta och skär ner grönsakerna i fina tärningar. Blanda alla ingredienser med vinäger och olja och servera direkt.

Smaklig måltid !

DSC_0683  20140917_144936

DSC_0684

Välj eco, pure och så rena produkter i största möjliga mån 😉

Det här receptet kommer också att ligga på UNIQE  (under hälsa/mat/recept/fågel) så att du lätt kan inhandla och skriva ut receptet. Vill du gå direkt till receptet där så klicka här. Hoppa gärna in och tyck till om du provat rätten 🙂

Vad säger du?