Läser just nu

Eftersom jag måste få rätsida på min kropp och min vardag, efter uteslutande hjälp av läkare, så läser jag. Så vad läser jag? Jag läser böcker inom kategorierna: Personlig utveckling, hälsa, näringslära och mycket annat. Bara tills dagens datum, 1 år senare, så har jag fått beröm av många utbildade. Senast sa en specialistläkare som sådant: Du kan ju mer än vad en utbildad kan. Du är på helt rätt spår och du har förstått vad det egentligen handlar om.

Det tycker jag är goda meriter 😉

Så just nu läser jag denna:

den-hogkansliga-manniskan-konsten-att-ma-bra-i-en-overvaldigande-varld

Som handlar om:

Högkänsliga personer har ett nervsystem som är känsligare än hos genomsnittet. De lägger märke till många subtila detaljer i omgivningen och bearbetar dem djupt i sitt inre. På grund av denna stora mottaglighet blir de lätt överstimulerade och behöver ofta dra sig undan, något som kan leda till att andra uppfattar dem som tillbakadragna eller blyga. Men de är också ofta intuitiva, kreativa, djupsinniga och medkännande. De ser saker som andra missar och fattar väl genomtänkta beslut.

Elaine N. Aron, klinisk psykolog, forskare och själv högkänslig, menar att både omgivningen och de högkänsliga själva borde fokusera mer på allt de har att erbjuda.

Boken finns på Adlibris och jag rekommenderar den varmt för dig som alltid känt att du inte passar in i samhällets uppsatta riktlinjer för vad normalitet idag innebär 😉

Jag har snart läst ut den och känner igen mig så oerhört mycket, jag är garanterat en högkänslig person. Och jag tänker låta mitt liv få anpassas efter det och inte jag efter vad som anses vara liv i dagens samhälle.

När jag är klar med den väntar en annan bok 😉

Vad säger du?