Luktsinne & Hormoner?

Det känns ju som rätt logiskt om man tänker på vad graviditetshormoner kan göra med oss kvinnor, nu är ju inte jag gravid men har hormonellobalans. Jag misstänker att det här hör samman.

Idag luktar ju hela världen ägg, jag blir galen. Det måste vara naturens tid för förruttnelse eller något. Men jag är extra känslig för dofter. Lelle kallar mig nojjig men jag känner de ju så det måste ju vara han som har ett luktsinne som en orm eller nåt. En avsaknad av näsborrar.

Härom dagen luktade allt svett, måtte det fan inte vara jag som luktar. Annars kan ju någon vänlig själ säga till. Nej, det är inte känsligt att säga det till mig. Jag ser hellre ärliga människor på gott och ont.

En dag luktade allt köttbulle hemma och jag vet varför… Lelle sätter inte på spisfläkten eller stänger dörrarna till rummen. Det resulterar i att jag (om jag inte har näsan påkopplad) springer omkring på jobbet och lukta köttbulle. Inte ok!! Det är dessutom ett big NO NO att krypa ner i sängen när mat os har satt sig i textilierna.

Det går inte många minuter innan jag säger detta högt, så hela veckan har Lelle låtit WoodWick doftljus brinna i hemmat. Mmmm, Lovely.

Jag är jätte känslig för dofter och ibland värre än vanligt. Jätte irriterande. Det kan ju faktiskt hända att vissa parfymer ger en bidoft av jord eller annat.

Det måste ju vara hormonellt. Jag lägger till det i min cykel så får vi se om det händer nästa månad också 😉

Vad säger du?