PMS,PMSD,HYPO,ADHD,ADDISON,UTBRÄND,DEPP…….

Jag kan fortsätta rabbla en massa diagnoser man riskerar att få om man vänder sig till dagens Svenska läkare. Inte alla läkare (hoppas jag) men majoriteten av våra läkare sitter i ett stort skruvstäd av outvecklade maktkänslor.

Jag vet att det inte bara är jag som blir feldiagnostiserade, det är sjukt många fler. Det är tragiskt!

Jag lägger ju mitt pussel och min magkänsla sa redan vid kraftigt insjuknande att det hade med hormoner att göra. Men vad har jag som liten-sjukvårds-okunnig-patient att sätta emot den höga-hästen-läkar-utbildade-egentligen-bara-en-människa-personen som har en arbetsuppgift och förhoppningsvis ett kall om att hjälpa sina patienter och medmänniskor? Nada, trots att det är jag som lever i min kropp, känner dess signaler och skrik på fel. Vad gjorde jag som okunnig? Litade på den ovan nämnda häst-sittaren.

Annat är det idag, när jag läst mig till hur det hänger ihop. Det som skrämmer mig är att jag förmodligen läst mer än vad läkaren gjort om detta ämne. Det är skrämmande.

Idag har vi olika specialistområden inom Svensk sjukvård, samarbetar dessa? Tydligen inte och om de gör det så behöver de nog gå en kommunikationskurs.

Om en ytterst ansvarig läkare på en helt vanlig vårdcentral nu gör sitt jobb och börjar gräva i problematiken för att lösa gåtan (händer mer sällan) och Du som patient inte har blivit erbjuden anti-depp eller symptom borttagare av annan sort så kanske rötägget på nästa specialistavdelning sitter på helt fel jobb för sin personlighet och om det mot förmodan skulle vara någon som brinner för sitt jobb och rekommenderar att läkaren ska skicka en till en annan specialist för att få svar på vissa frågor eller prov (händer ännu mer sällan) så vore det ett under, om du nu inte blev “tappad” på vägen och läkaren helt enkelt skiter i att kontakta dig. Det är ju idag väldigt mycket psykiskt och det kan ju gå över, så länge någon inte hör av sig, eller?

Det här gör mig sjukt förbannad! Sverige har rent ut sagt vanvård, inte sjukvård. Vad är det som gör att läkaren inte måste ha så pass många patienter att hen klarar av att forska i symptom och annat? Jo, pengar. Vad är det som gör att läkaren vid vitaminbrister inte kan skriva ut hederliga naturliga kosttillskott? Jo, pengar. Vad är det som gör att de inte ta ALLA prover när det verkligen behövs oavsett om det är ett long shot? Jo, pengar.

Pengar på vår hälsas bekostnad.

Nu flög jag iväg i lite aggression, kanske har jag en personlighetsstörning om jag skulle fråga en läkare i just denna stund. Men det har jag inte, det jag har kallas känslor. Depression är en diagnos som jag förstått att väldigt många fått/får, min synpunkt: Depression in my as.
Det är något annat som är fel när man blir såkallad “deprimerad”. Inte fan blir man sjukskriven för överlycka när man bara springer runt och ler hela tiden? Nog för att livet må vara jobbigare att hantera som deprimerad, det jag menar är att varför sjukskriva och ge antidepp när man kan titta på hormonobalanser och näringsbrister? Depression är ett symptom, inte en diagnos.

Och jag fortsatte….. 🙂

Det jag egentligen skulle komma till är OAT-axeln, har inte läkarna lärt sig det? Borde det då inte finnas en obligatorisk kurs då?
Allt hänger ihop: Binjurar, äggstockar, testiklar, sköldkörtel, celler, hud, vävnad osv. Problem i det ena kan skapa problem i flera. Laga grundproblemet så slipper vi överbelastning inom vården och befolkning som faktiskt både blir gladare och friskare.

Jag rekommenderar alla som känner uns av symptom på något att läsa Michael Lam´s artikel om just OAT-axeln här. Skriv ut det och ta med till din läkare om det så skulle krävas!

Vad säger du om Michael Lam´s artikel?

One Comment

  1. Eeeexakt!! Vanvård, inte sjukvård.
    Det förskrivs piller hit och dit istället för att behandla det som går att behandla. Ångestdämpande istället för att lära sig hantera den. Tryck ner den. Ta bort känslorna med ett piller. Mediciner mera.
    Hormoner gör så himla mycket i våra kroppar och det är läkarna inte alls insatta i. Det är tragiskt. Och ja det är vanvård då det borde vara sjukvård. De ska strikt följa skolböckerna och avfärdar patienten och dennes symtom och känsla .

Vad säger du?