Probiotika

Jag höjer flera händer för probiotika. Under min “sjukdomsperiod” har jag lärt mig en hel del på vägen och jag började läsa på och äta probiotika för ca. 6 månader sedan. Jag fick ofrivillig viktnedgång och hade näringsbrist. Varför jag inte tillförde mig näringen via maten är fortfarande oklart och under utredning. Har själv fått upp min vikt med olika metoder dock. Yeah, för mig. Min vikt är ett annat inlägg troligtvis men allt med vår hälsa går hand i hand.

Nu till varför det är så bra att äta probiotika. Vid en pencillinkur/antibiotika kur så slås inte bara dem goda bakterierna ut, utan även dem goda. Detta kan ge upphov till att svampar, parasiter och annat ont kan få fäste. Du kan därmed få Candida som är oerhört svårt att bli av med och det är många som lider av det. Jag hade inte Candida, men ändrade min kost och mitt förhållningssätt till maten genom att utgå ifrån dem råd som Candida-drabbade behöver rätta sig efter. Det är det bästa jag har gjort!

Äter du probiotika så stärker du den goda bakteriafloran i magen och ner i tarmen. Det är dock svårare att få ner dem goda bakterierna i tarmarna, därför äter jag en probiotika som är dubbelkapslade och innehåller 6 miljarder goda bakterier. Det stoppar jag i mig en gång om dagen. Man ska tydligen äta fler miljarder vid sjukdom, har dock inte gjort det.

Att jag tar upp det här idag är för att det tillhör en del av min vardagliga “rehabilitering” eller nu snarare livsstil 😉 Samt att Malou efter tio tar upp det som ämne idag. Hittade dessvärre inte klippet idag.

Ett tips! Knata iväg till din hälsokostbutik och investera i probiotika 😉

 

Vad säger du?