Rotfyllning & Kalcium

Då var min första rotfyllnings process igång.

Den veckan som jag var förkyld, förra veckan, var jag för täppt i näsan för att boka in mig på en akut tid hos tandläkaren. Jag började få ont i mitten av veckan, i tanden som var provisoriskt lagad för ca. 6 månader sedan. Nu blev tandvärken bara värre och jag bokade in en tid till igår. Vad kan man bättre göra på sin lunch än att gå till tandis?

Mycket riktigt, det vankades rotfyllning på den tanden. De lättade på trycket, lade något lugnande för tanden och en provisorisk stelnande gegga, för att hålla den lugn en månad. Det var den snabbaste tiden de hade. Får jag dock ont så ska jag ringa så får de försöka boka in en tidigare tid.

Än så länge inbillar jag mig att det gör ont där de lade bedövningssprutan, så jag avvaktar. Appropå bedövning så lade de två sprutor och när jag lämnade mottagningen så var jag bedövad i halva ansiktet och synligt dessutom. Rörde jag näsborrarna var det bara den ena som reagerade, pratade jag så hände halva överläppen. Jag fick tillbaka rörligheten 6 timmar senare, det är vad jag kallar bedövning.

Så nu är det bara att vänta till nästa steg i processen, när de ska ner och grotta i nerverna.

Jag kanske inbillar mig men trots tandborste, mellanrumstandborste och tandtrådande som en slav så har min tandhälsa blivit sämre. Känner mig som en stammis och har aldrig haft så mycket hål. Tror att det har att göra med mjölken men det måste ju finnas andra kalcium källor, vilket jag vet att det gör. Har du något tips på en sådan källa?

Vad säger du?