Sköldkörtelhormon

Jag har, som ni som följer mig redan vet, hormonobalanser. Det innebär precis som det låter, att mina hormoner inte är balanserade korrekt. Men det behöver inte bara vara brist eller för mycket av något utan det kan också vara mer komplicerat än så, cellerna i våra kroppar har receptorer som ska ta till sig näring och hormoner för att detta ska kunna nå ända in i cellkärnan. Där gör allt sin verkan på bästa möjliga sätt, om det inte är så att någon mottagare för dessa som ska omvandla det hela är lite trög.

Jag har sedan i november fyllt på med näringsämnen som jag har brist på, och det är inte några. Jag har dock förbättrats avsevärt. Från att vara 100% sjukskriven och tro , när det var som värst, att kroppen inte skulle orka med påfrestningarna och slutligen ge upp till att jobba 100% senaste månaden och må som jag gjorde innan jag blev dålig. Det säger inte att jag mår helt bra än, för det gör jag inte.

Jag har PMS (hade nog PMDS för ett tag sedan). Detta har förbättrats från 3 1/2 vecka i månaden till 1 vecka. Det är en gigantisk förändring för den som lever med det och dennes anhöriga. En klar skillnad. Men då smörjer jag också med progesteron 12 dagar i månaden för att hålla hormonerna östrogen och progesteron på så jämna nivåer som möjligt.

Att jag har för mycket testosteron och stresshormonet DHEA i kroppen har jag ännu inte koncentrerat mig på.

Har i veckan haft mitt besök hos min alternativmedicinare, per telefon, där vi nu tar nya steg i min hälsoplan. Jag kommer att börja med mina D-vitaminer igen. Skulle nog säkert behövt en och annan under dessa sommarveckor som solen lyst med sin frånvaro också, men nu är det dags igen.

Annars ligger jag kvar i den planen jag har. B12, folsyra, zink, selen, koppar, magnesium, c-vitamin, B5, B3, omega 3 och lite annat smått och gott 3 ggr /dag. Progesteron 12 dagar i månaden och nu till förändringen:

Jag ska få prova naturligt sköldkörtelhormon från gris. Jag ligger i undre referens enligt läkarnas prover men de vill inte sätta in något, min alternativmedicinare tyckte dock att vi bör prova. Så jag ska köra en testvecka innan utvärdering, med början under nästa.

Grisangel

Det här kan göra att jag får vissa symptom på hypertyreos eller så mår jag bara helt klart ännu bättre. Håll tummarna!

Så vad ligger ytterligare i planen? Jag ska kontakta en endokrinolog för mer ingående felsökning i mina hormoner. Jag fortsätter med min bindvävsbehandling som jag påbörjat, mer om den behandlingen får bli i ett annat inlägg.

Så ser det ut just nu 🙂

Vad säger du?