En Gåva

Jag fick en gåva idag, bara så där! Det gillar jag!! En helt vanlig vardag var det någon som ville ge mig en gåva.

Den här gången var det Postkodlotteriet som gav mig den. En sommargåva. Jag fick ett presentkort där jag fick välja vilken gåva jag ville dessutom, det är också en grej jag gillar.

Jag surfade in på gåvo-utbudet och surfade runt, varför får jag sådan beslutsångest när det kommet till att välja en gåva? Jag var likadan när jag fick presentkort av jobbet i julklapp. Det är ungefär som om jag måste välja rätt och att jag bara har en chans. Jag går igenom vad vi i hela familjen kan behöva, den här gången stod valet mellan en pocketbok (till mig) och en grönsaksskalare (som hela familjen kan använda). Jag ser det som en investering till hela familjen och ifrågasätter mig själv alltid om jag kan välja en gåva till bara mig, varför kan jag inte det? Det är Min gåva.
Det är sällan jag har satt mina behov främst och är fortfarande ovan vid att göra det.
Jag tänker igenom vilken bok jag kan ha användning av rent kunskapsmässigt och vilken bok som bara ger mig en känsla. Ja, jag väger allt innan jag väljer. Det måste ju bottna i något?? Kanske tampas jag med känslan av att jag inte får unna mig själv något, att jag inte är värd det eller den egoistiska känslan som aldrig riktigt fått bosätta sig på heltid i mig??

Äh, jag har ingen aning men idag tänkte jag så här (när jag vägt färdigt allt):

Min gåva, mitt val. Behövligt eller roligt? Det skulle alltså vara något till mig för jag kände att grönsaksskalaren inte var en större investering än en stund av humor och annat.

Det blev denna pocketbok:

9789170017568

Tack för att du är med
i PostkodLotteriet
och bidrar till en bättre värld
för människor, djur och miljö.

Tack för en uppskattad gåva, PostkodLotteriet!

Har du läst den? Vad tyckte du?
Är du med i PostkodLotteriet?

 

Vad säger du?