Jag är med bebis

Det är inte alls som ni tror, absolut inte gravid. Så nu fick jag ner ert blodtryck en aning redan i början av inlägget.

Nej, det är så att jag, som är florist i grunden, inte riktigt har fått okidéer som skötebarn tidigare. Jag har aldrig fått dem att må bra, har inte haft den rätta knycken. Tills min vän Nina lärde mig att känna vikten på orkidén. Jepp, man ska tydligen känna hur mycket en välmående orkidé väger. På så sätt känner du om den behöver vatten.

Jag tänkte att jag ger det en chans, jag har ju provat med allt annat och min enda orkidé (då, innan jag fick tillökning av Matti och Vera som tack för barnpassning härom veckan) hade bara tre ynkliga blad som jag hållit vid liv.

Jag har under senaste halvåret gjort som Nina rekommenderat, varje vecka. Och nu har det gett mer resultat än bara nya blad och luftrötter.

Jag har fått en bebis!

orkidé1

Tänk bort liknelsen, jag vet att ni tänkte så 🙂 Men här är min stängel som jag ska vårda så att den orkar blomma. Har till och med glömt bort färgen på blommorna så det kommer bli en överraskning. Lär ju återkomma när det väl händer.

Wish me luck!

Det där med florist är jätte roligt och trots att jag har utbildningen men inte jobbar som det, så är det jätte roligt att ha det som hobby när man väl ska binda något. Att tillägga är att alla mina andra blommor i hemmet faktiskt mår riktigt bra. Jag har nog fler krukväxter än vad det ser ut att vara i mitt hem. Det märker jag i alla fall varje vår när det är dags att ge dem ny näringsrik jord och större krukor för kommande år. Det tar mig en hel dag att plantera om dem. Tur att det bara är en gång per år.

Planterar du om dina krukväxter på våren?

One Comment

Vad säger du?