Sen fick jag en idé

Kreativa Ina är i farten 🙂

Inte nog med att jag håller på att måla en tavla (ibland) men jag fick en annan idé som jag var tvungen att göra en skiss och ett original på:

UNIQE-o-fuck-you-1Den översta varianten är för att jag vill trycka på det unika, inte bara som marknadsförings-grej för bloggportalen och för de som bloggar hos oss, utan mest för att alla i vår omgivning faktiskt ska inse att man är en del av något unikt. Du är unik, din familj, dina vänner och annat.
Jag vill inte att alla ska se upp till dem yttre skönhets kraven som ställs i vårt samhälle. Jag vill att man ska se sina egna fördelar och vad man som egen individ faktiskt unikt bidrar med i sin omgivning. Stå för att du är unik, på ditt sätt!

Den nedre varianten funderar jag också på att ta fram. Det är den T-shirten som jag lätt skulle vilja ha på mig en taskig PMS dag eller när allt går käpp-rätt-åt-helvete-dag. Alla har vi dem dagarna men vi svarar alltid på ren automatik “Bra” på frågan “Hur mår du?”. Varför göra man det?
Jo, i vårt samhälle är det tabu att må skit och alla ska ha det så himlans bra hela tiden. Trots att varenda kotte vet att det bara är ytligt, det finns ingen som lever guld och gröna skogar hela tiden. Varför kan man inte få visa att man är pisst?
Det värsta är att vi helst och oftast tolkar det på fel sätt. Jag vill att man ska vara ärlig, både mot sig själv och andra. Kanske kan den T-shirten skaka om vårt så ytliga yttre och kanske kan man upptäcka andra saker hos sina medmänniskor, både hos dem som bär tröjorna och hos de som möter tröjan.

Jag ska nog göra en super positiv tröja också? På den ska det t.ex. stå:

Idag är jag gladare än dig!

Varför? Samma sak här. Vi svenskar får inte vara gladare, rikare, snyggare, hälsosammare än någon annan i vår omgivning. Och är vi det så blir man antingen inte omtyckt eller så letar folk efter något negativt hos en. Står för vad du är!
Den här T-shirten kanske man ska kunna få med valfritt positivt ord på? Enligt ovan nämnt. Bara för att gnida in något som kanske startar en diskussion och därmed spränger lite ytliga barriärer.

Vad tror ni om det? Skulle du bära någon av tröjorna ovan?

Här skulle jag bli oerhört glad om jag fick era spontana kommentarer 🙂

 

3 Comments

Vad säger du?