Fortum 100% vattenkraft – Sponsrad video

Jag jobbar med marknadsföring dagligen, åt mängder med företag. Jag är en del av deras sätt att verkligen få omgivningen att se dem, deras budskap och det är med design i alla former.

Dagligen designar jag vattenflaskor, roll-ups, isskrapor, profilkläder, block, godis och allt annat man kan placera en logga på. Det är mitt jobb att veta hur man ska få företaget att nå si slutkund på bästa möjliga sätt, det utefter om det är mässa, vardag, evenemang osv. Hur ser företagets profil ut i sin helhet och vart är/vilka är målgruppen?

Kanske är det därför jag gillar Fortums nya satsning med Jonas Leksell. Den här reklamserien måste följas, den säger en hel del om hur man faktiskt når slutkund…eller? Marknadsföring i dagens samhälle är tuffare än många tror, det handlar om att företagets profil måste vara enhetlig hela tiden. Rätt pms-färg, på rätt kläder med samma placering osv. så att slutkunden utan tvekan vet vilket företag, kunskap och budskap ett företag har bara genom att se företagets logga. Ändå så måste det vara så pass avvikande reklam kampanjer att slutkunden lägger märke till det, också så informativ och tydlig att slutkund inte missar budskapet i kampanjen. En tuff nöt att knäcka idag men väldigt roligt att faktiskt följa upp. Har kunden fått resultat av sin profilering och marknadsföring?

I denna serie är det Jonas Leksell som testar om en slutkund faktiskt uppfattar marknadsföringen som Fortum har satsat på, i en enormt påtaglig mängd minst sagt. Kommer slutkunden faktiskt att uppfatta budskapet i denna uträknade och enorma markandsföringssatsning.

Jag kan ju i alla fall säga att Fortum verkligen har lyckats, hos mig. Jag ser marknadsföringen, designen och förstår budskapet i deras egentliga slutmål: Fortum = 100% vattenkraft.

Jag kommer inte glömma reklamfilmen, jag kommer inte glömma vilket företag som gjorde den och jag kommer inte glömma vad deras budskap säger. Deras logga har absolut gjort ett avtryck.

En lyckad reklamsatsning som visar hur svårt det kan vara att nå slutkund men ändå göra det. Genialiskt!

Sponsrat inlägg

Vad tycker du?

Vad säger du?