Kaffe av kvinnor – Sponsrad video

Eller Coffee by Women är det aktiva arbetet för arbetande kvinnors möjligheter att utbilda sig och klättra inom ledarskap, som kaffebönder främst i Östafrika. Det är en ack så bortglömd tanke om ens medvetenhet hos oss kaffepimplare.

Att dricka kaffe med gott samvete, med vetskapen om att det kaffe jag dricker ger ordentlig lön för mödan och goda utvecklingsmöjligheter hos dom kvinnliga kaffebönder som odlar det. 50% av alla kaffebönder är faktiskt kvinnor men så lite som 5% av dessa har en ledarroll.

Dom får Din vardag att bli bättre, nu vet du att även du bidrar till deras.

Man kan se till sig själv, åtminstone jag. Jag vill utvecklas, jag spenderar mer tid på jobbet än hemma. I vaket tillstånd. Jag vill ha möjligheten att förbättras, klättra och utvecklas. Både personligen och ekonomiskt. För att känna att jag tycker om det jag gör, att jag lär mig och inte fastnar i ett och samma mönster. Det är ju inte bara för min del utan för företagets. Utvecklas företaget så utvecklas jag och vice versa. Utan att man själv utvecklas så stannar även utvecklingen av företaget av.

Det omfattar nog inte bara ens dagliga arbete utan även familjelivet och relationerna, var och en på sitt sätt. Kärlekslivet och den relationen kräver utveckling och gemensamt arbete, så även föräldraskapet.

Det är inte konstigt att det har blivit så himla mycket inredning som intresserar oss, vi utvecklas och förändras hela tiden. Man är värd att byta ut den sega kaffebryggaren mot en kaffemaskin som maler dessa omsorgsfullt odlade bönor, som faktiskt ger kvinnorna chansen att förbättra både sin ekonomi och ta fram ännu större odlingar. För att man har utvecklats och fått råd.

Drick ditt kaffe med den goda smaken av möjligheter, för dig och för dom.

Se vad jag menar:

 

Sponsrat inlägg

Vad säger du?