Tugga för skillnad – Sponsrad video

Tänk vad mycket som görs och kan göras för behövande. Lämna in din gamla glasögon så att någon får nytta av dem, köp en rosa mopp i affären så att någon kan få ta prover på sin brösttumör, infinn dig på en husvisning och en peng för din närvaro går till behövande.

Jag gillar det där med att vi små människor tillsammans med stora företag faktiskt kan påverka. I grund och botten är det ju som sagt en win-win-situation. Att ett företag beslutar sig för att skänka en viss del av vinsten från intäkterna är godhjärtat men de låter oss medmänniskor genomföra den vinsten med väldigt små medel, som gör stor skillnad.

Det är som vi alla nog har tänkt ett flertal gånger: Om varje människa i vårt land skänkte 1 krona, en enda krona, så skulle vi få ihop över 9 miljoner till behövande.

Vilka är då behövande? Alla som saknar ett hem, mat, värme, sjukvård är behövande. Allt det andra är bara materiella saker.
Alla har rätt till ett hem, ett tak över huvudet och en trygghet i livet.
Alla har rätt till mat. Näringsrik mat för hälsan.
Alla har rätt till värme, i ett hem. Ingen ska behöva frysa.
Alla har rätt till sjukvård, gratis sjukvård då varje medborgare är skattepliktig.

Apropå hälsan så är tänderna en enormt viktig del i det. Bakterier och inflammationer kan vara livsfarliga om de får fäste i munhålan. Därför tycker jag att Extra är det som får sin Stöttande Guldstjärna denna gång.

Extra har som mission att göra en riktigt skillnad för tandhälsan i världen. Under vecka 40-49 skänker de ett öre per tuggummi till SOS Barnbyars arbete samt barns tandhälsa i Botswana. Målet är att 16 000 barn ska få hjälp och utbildning inom tandhälsa. I tillägg till det stöttar de SOS Barnbyars viktiga arbete. De senaste två åren har de donerat över 2 miljoner kronor per år – pengarna räcker till både utbildning inom tandhälsa OCH motsvarande driften av en barnby i ett år.

Nu siktar vi ännu högre – var med och tugga för skillnad så att de (vi) kan donera 2,5mkr

Tugga Extra, gör extra stor skillnad.

Inlägget är sponsrat

 

 

Vad säger du?