Flottkopp

Jag har tidigare nämnt det här med flottigt hår i det tidigare inlägget “Smarrigt smörigt”. Nu har jag och Sis startat ett nytt hår-hälso-projekt 😀

Vi ska ge fan i att tvätta håret. Det låter och känns jätte äckligt men vi har bestämt oss för att prova och jag är inne på min andra dag som flottkopp. Meningen är att fett ska lösa fett tydligen?! Jag har hört det förut och någonstans känns det rätt. Man ska dock bara hålla ut under återställningsperioden.

Sis skickade mig en länk igår och där stod det att den perioden består av flottigt, illa luktande hår tills det blir bättre och håret “tvättar” sig självt och blir underbart tjockt, glansigt och friskt. Fan vore väl annars.

Men det tar emot och jag visste inte att mitt beroende av schampoo, balsam och underbart luktande produkter var så stort. Det här är hemskt och det enda jag längtar efter är ett ljuvligt schampoo. Men jag har lovat mig själv att åtminstone börja med att stå ut över helgen. Det ska väl fungera?

Vidare utveckling av det här projektet kommer. Funkar det? Måste ju testa och se.

Har ni provat denna metod?

Hittade dock en produkt vid namn MoroccanOil Oil-No-More Scalp Treatment som skulle kunna hjälpa och man ändå får tvätta håret. Du kan läsa mer och köpa produkten här hos Bangerhead

oil45

Det blir mitt nästa försök på den här lösningen, om kasta-ditt-schampoo-projektet inte fungerar.

Jag läser på ena sidan att fett ska lösa fett medan på andra ställen sägs det att håret inte växer lika bra då, det ska tydligen läggas någon hinna ovanpå hårstråna. Inte vet väl jag? Vet du hur det egentligen ligger till?

Vad säger du?