Smarrigt smörigt

Jag har tänkt att jag även skulle göra något gott för mitt hår och har hört mycket om att håret aldrig är skitigare än när du har kemikalier i håret, man ska inte tvätta håret med schampoo utan bara balsam.
Du ska tvätta håret varannan, var tredje dag. Om håret känns flottigt så kunde i början använda torrschampo.

Stämmer allt det här? Eller har ni några riktlinjer att råda med?

Jag tvättar mitt hår varje dag, ett måste i min värld. Som jag nu ska ändra. Gick därför och köpte organiskt balsam och tvättade med igår, imorse borstar jag håret och håret ligger sedan kvar slickat på huvud. Det faller allt annat än hälsosamt ner över axlarna 😷 Blä!

Jag vet att det är en inkörsperiod men nu sitter jag och väntar in barnen så att jag kan får hoppa in i duschen, med schampo. Det får bli varannan gång i början, tills jag har mer riktlinjer att gå efter 😉

Alla tips är välkomna!

Postat med mobilen

2 Comments

 1. Åh vad roligt att du provat!
  Även om det kanske inte blev just det resultatet du väntat dig första gången. Balsammetoden är suverän men de första gångerna kan det kännas ovant och lite krångligt.

  När jag började använda bara balsam var förra sommaren efter ett besök hos min bror o frugan hans. Hon rekommenderade mig att prova balsammetoden då mitt hår var allt annat än fint, lockigt och så där filmstjärneböljande.
  Jag tog denna sida till hjälp:

  lockig.se

  och kunde läsa mig till varför det blev lite knasigt/flottigt/smörigt första testomgångarna. Och vad/hur jag skulle göra för bästa resultat.

  För mig har det funkat super! Kör även detta på barnen lite då o då.

  Hojta förresten till om du behöver torrschampo!

  • Tack för tipset. Då ska jag ta mig tid att surfa lite senare 😉

   Torrschampo har jag men det gör ingen skillnad, kanske har fel märke?
   Investerade iallafall i organiskt schampo idag 👍

Vad säger du?