Fika & funderingar

Här i veckan, efter jobbet, så passade jag på att fika med min vän Roger Fällman. Vi brukar försöka ta en filosof-fika lite då och då, alldeles för sällan dock. Men det är alltid lika trevligt.

Vi filosoferar om det mesta och uppdaterar till nutid. Efter allt som varit så blev det inte helt otippat prat om hälsa, vitaminer och annat som just nu är ett måste i mitt liv. Behöver vara i fleras men efter den där fikan så har jag funderat mycket, liksom tagit ytterligare ett steg i min utveckling.

Hur får vi människor möjlighet att forma våra liv i dagens samhälle?

Samhället stressar oss till att vara vakna en viss tid på dygnet, för att tjäna pengar. Samhället styr oss till att upprätthålla en viss klass, för att vi ska kunna leva och för att dem ska tjäna pengar. Samhället kräver att vi ska fylla i en massa papper, för att dem ska slippa göra det och ändå tjäna pengar.

Är det så att dem flesta faktiskt gör allt för pengar? Inte jag!!

För mig är min hälsa, familj och kära viktigast. Mår jag bra alla timmar på dygnet så mår mina nära och kära bra. Om jag mår bra med lagom klass och värderar det viktiga först så mår mina nära och kära bra. Om jag mår bra så mår de runt mig bra. Pengar löser inte alla problem men kan däremot skapa en jävla massa.

Jag är rik om jag har hälsan! Men hur får jag livet att fungera efter min hälsa?

Jag är en morgonmänniska som behöver vila vid lunch för att orka eftermiddagen. Jag går och lägger mig tidigt. Jag blir lätt stressad. Smärtor, trötthet och en massa andra symptom lever jag med ständigt. Dock i perioder. Det liksom byts ut efter varandra.
Hur får jag mitt liv att gå ihop med leverne, vila, träning, lugn, familj, vardagsbestyr osv. utan att det påverkar min hälsa negativt?

Det vet jag inte riktigt än, men jag klurar på det!

Hur gör du för att få ihop din vardag?

Vad säger du?